Nu pot sa il iert pe tatal meu

By  | 

Experientele din copilarie ne marcheaza in mod direct sau indirect intreaga viata. Chiar si cele frumoase, care par a nu avea nici un efect vizibil, isi pun amprenta asupra personalitatii fiecarei persoane.

In cazul tau, experienta neplacuta determinata de comportamentul tatalui te-a marcat si este posibil sa te afecteze si de acum inainte.

O prima solutie pentru a nu lasa trecutul sa-ti umbreasca actiunile prezente ar fi sa incerci sa constientizezi ca, desi ai trecut printr-o experienta neplacuta, acum ai puterea de a spune “nu” si de a riposta din pozitia de om matur.

Faptul ca nu ai semnalat in continuare acele abuzuri emotionale si vorbesti de ele la trecut denota o schimbare in comportamentul tatalui tau.

Daca el a incetat sa te mai jigneasca poate fi un semn ca intelege ca a gresit fata de tine, dar este prea orgolios sa recunoasca acest lucru.

O atitudine distanta, dar respectuoasa, ar fi un comportament justificat fata de un parinte care nu stie sa-si arate dragostea fata de copilul lui, nici in al 12-lea ceas.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *