Nu mai pierde timpul cu tipul nepotrivit

By  | 

Simţi că eşti predestinată să ai relaţii numai cu tipi neinsprăviţi şi, sincer, ţi-a cam ajuns? Gata, uite cum să le pui punct acum.

Nesuferitul

Despre nesuferit: Tipul ăsta e genul care reuşeşte să-şi facă drum în culisele unui concert al lui Kanye West şi care te sărută pătimaş chiar sub privirile lui Yeezus, dar de care, apoi, nu mai auzi vreo două luni. Când e dornic să ieşiţi iar, se poartă de parcă nu v-aţi mai văzut de ieri. E foarte plin de el, totuşi reuşeşte ca în acelaşi timp să aibă o carismă aparte. „Orice persoană se simte atrasă de cineva care emană încredere, aşa că nu e deloc greu să îţi pice cu troc un astfel de tip“, afirmă Chiara Atik, autoare a cărţii Modern Dating: A Field Guide (disponibilă pe amazon.com). Dar dacă începi relaţii numai cu astfel de tipi infatuați, te vei trezi că eşti dependentă de provocările pe care le implică relaţia cu ei. „Am ieşit şi cu bărbaţi drăguţi, dar după două săptămâni mă plictisesc de ei“, declară Marisa (26). „Cumva, am ajuns să asociez indisponibilitatea lor emoţională cu masculinitatea.“

Cum să spargi tiparul: Ia o sticlă de parfum fancy şi arunc-o în direcţia lui, apoi fugi când se uită în altă parte! Serios vorbind, şterge-i numărul din agenda telefonului, iar data viitoare când te mai sună la două dimineaţa, scrie-i că ai un iubit stabil – chiar dacă e adevărat sau nu.

Ce scuze folosesc femeile pentru barbatii nepotriviti

Pe cine să cauţi de fapt: Orientează-te după bărbaţi de tipul lui Bear Grylls (ştii tu, realizatorul TV de pe Discovery, expert în tehnici de supravieţuire). Aceştia sunt bărbaţi ai faptelor concrete, cu spirit aventuros şi cărora le place să te ia şi pe tine cu ei. Îţi poate oferi acelaşi tip de adrenalină ca Nesuferitul, cu menţiunea că „tipul bun“ chiar are hobby-uri, şi nu intenţii de a-ţi ajunge în bikini, ca apoi să se „evapore“.

Băieţelul-bărbat

Despre băieţelul-bărbat: Bărbaţii oricum rămân nişte Peter Pani până la adânci bătrâneţi. Sigur, îi preferi pentru că îți dau un sentiment de relaxare. Felul lor de a fi te ajută să treci peste o despărţire nasoală şi, în plus, ai impresia că aceştia nu sunt capabili să te rănească. Când ieşea cu un tip de genul acesta, o prietenă spunea că se distra atât de mult cu el, încât uita mai mereu că respectivul nu avea carnet de şofer şi că îi plăcea mai mult decât ei să se uite la desene animate. Bărbaţii-copii sunt spontani şi au puterea să te facă să simţi că zbori (sau că ai băut trei doze consecutive de Red Bull). Asta până când o faceți lată într-o seară şi te trezeşti miercuri, la ora prânzului, cu o mahmureală sinistră, iar cheful de stilul său nebunatic îţi cam trece.

Cum să spargi tiparul: Ieşi în locuri unde umblă bărbaţi cu adevărat maturi. „Mergi la evenimente care au ceva în comun cu hobby-urile tale“, încurajează Atik. Sau roagă-ţi prietenii mai serioşi să îţi facă cunoştinţă cu bărbaţi care sunt adulţi, nu doar în devenire.

Pe cine să cauţi de fapt: Fii cu ochii pe bărbații aventurieri. Cu aceştia, distracţia e garantată, dar ei în schimb au un job şi un venit care le susţin vacanţele în străinătate. Adio, întâlniri la care el achită nota cu vouchere de reducere şi dimineţi austere, în care ronţăiți chipsuri cu sare. Hola, Ibiza – acum poți face sporturi extreme și merge la petreceri adevărate.

Iubitul incomplet

Despre iubitul incomplet: Tipul acesta poate fi descris ca fiind echivalentul masculin al unui post de radio plăcut de ascultat. E un dulce (ca îngheţata de vanilie), ideal să te însoţească la nunţi, se poartă minunat cu mama ta şi îţi trimite flori fără niciun motiv (chiar dacă nu sunt cele pe care i-ai zis că le preferi). Însă pur şi simplu nu simţi nici un fluturaş în stomac pentru el (ok, e bun în poziţia misionarului, dar cam atât). Iar ţie nu-ţi poate ieşi din cap acel episod de la finalul sezonului 5 al serialului Totul despre sex, când Carrie mărturisea că are un sentiment “za za zu” legat de tipul nou pe care-l cunoscuse…

Adio, tipi nepotriviti!

Cum să spargi tiparul: În primul rând, ia în considerare faptul că „relaţiilor pe termen lung le va lipsi întotdeauna acea adrenalină năvalnică pe care o simţi la început cu un tip“, informează Atik. Dar dacă stai cu el doar pentru că te temi de alternativa de a fi single (#SingurăPentruTotdeauna), e cazul să încetezi să te mulţumeşti cu oricine îţi iese în cale şi să înveţi să capeţi o identitate personală şi ca femeie singură. În traducere liberă: dă-i papucii pe loc.

Pe cine să cauţi de fapt: Pe nimeni! Mergi la cinema singură. Ia cina în oraş fără ca cineva să te însoţească. Stai la un bar, comandă ceva de mâncare şi intră în vorbă cu oamenii din jur. Ieşind în lume şi depăşindu-ţi zona de confort cu care eşti obişnuită îţi măreşte şansele să dai peste un tip după care să te „aprinzi“ cu adevărat.

Tipul cu bagaj

Despre tipul cu bagaj: Hm, simți unele vibraţii ciudate în legătură cu acest individ. Poate că ascunde secrete murdare, de genul celor din serialul Breaking Bad? Totul legat de acest tip îţi dă o senzaţie apăsătoare, ca de tortură, dar, apoi, la mijloc este pasiunea pe care ţi-o oferă în dormitor, iar tu îţi juri că vrei să-l „repari“ şi să îl salvezi. „Unele femei preferă să creadă despre ele că sunt acea cheie fermecată cu care descătuşează bărbaţii pe interior“, lămureşte Chiara Atik. Ela (25) a rămas blocată la capitolul “bărbaţi inapţi emoţional” de ani de zile. „Cu ei, totul pare incitant“, spune ea. Sigur că aşa pare – până când afli că prietenul lui are de executat câţiva ani de detenţie în închisoare.

10 motive reale pentru care barbatii nu se implica

Cum să spargi tiparul: Caută un mod mai constructiv pentru a-ţi pune în valoare latura protectoare. Oferă-te voluntar în diverse acţiuni. Te vei simţi mai împlinită decât având relaţii cu tipi care au cazier judiciar.

Pe cine să cauţi de fapt: Uită-te după tipul misterios, dar cult, care pare o enciclopedie ambulantă. Acesta este matur, cu o experienţă pozitivă de viaţă. Este profund, dar mai puţin dramatic şi sinuos.

Comments

comments