Networking-ul, solutie pentru un job de vis

By  | 

Probabilitatea ca o pozitie vacanta sa nu fie anuntata oficial in exteriorul companiei creste odata cu nivelul ierarhic la care se gaseste. Cum poti sa afli si tu despre aceste joburi care par de neatins? Dezvoltindu-ti propria retea de cunostinte si contacte – oameni pe care i-ai intilnit la un moment dat pe parcursul vietii profesionale si sociale – si utilizind-o atunci cind te afli in cautarea unui loc de munca.

Astfel de persoane trebuie sa fie in masura sa te sfatuiasca si sa-ti ofere informatii despre o anumita companie sau domeniu de activitate si sa te poata prezenta la rindul lor altora. Primii pe lista ta ar trebui sa fie prietenii, apoi colegii din domeniul tau de activitate, partenerii cu care ai lucrat de-a lungul timpului sau pe care i-ai intilnit la diverse evenimente, fostii sefi si colegi de serviciu. Pastreaza intotdeauna cartile de vizita ale acestora, pentru ca nu stii niciodata cind iti vor fi de folos.

Pentru a reusi in demersul tau, cel mai important lucru pe care il ai de facut este sa comunici permanent cu acestia. Ocaziile pot fi nenumarate, de la felicitarile traditionale de Sarbatori si pina la a discuta anumite probleme de specialitate; important este ca ei sa nu uite ca existi. Nu-ti fie frica sa le ceri sprijinul. Cei mai multi oameni sint dornici sa ajute.


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *