Metode simple de relaxare dupa job

By  | 

Pentru a te ajuta să scapi de stresul de zi cu zi, ți-am pregătit câteva metode simple de relaxare, pentru care nu ai nevoie de mult timp liber și nici de o avere.

Oricât de mult îți place job-ul tău, există zile în care pur și simplu ai multe sarcini de dus la capăt și nu ai vrea decât să te teleportezi acasă, să stai toată ziua în pat sau, și mai bine, să ajungi cât ai clipi pe o plajă, cu un cocktail în mână. Din păcate, nu prea ne permitem să facem asta, dar putem apela la anumite metode simple de relaxare.

Imediat cum pleci de la birou

Dă o fugă până la primul magazin din zonă și cumpără-ți o înghetață. Dă-le-ncolo de calorii, nu-ți trebuie încă un motiv de stres! Ai avut o zi grea și meriți o mică răsplată pentru că i-ai supraviețuit. Dacă găsești chiar înghețata ta preferată din copilărie, cu atât mai bine!

Cât timp aștepți autobuzul, privește-i pe oamenii din jurul tău și imaginează-ți care ar putea fi povestea vieții lor. Creează adevărate basme romantice cu prinți și prințese sau aventuri polițiste și evadează pentru câteva minute din realitate.

În drum spre casă

După ce ai urcat în autobuz, scoate-ți cartea din geantă și citește măcar câteva pagini. Cum, nu ții o carte în geantă?! Nici măcar o revistă? În loc să pierzi atât de mult timp pe Facebook în drum spre casă, mai bine lași telefonul în geantă și citești o carte bună. Ai grijă, totuși, să nu uiți să cobori.

În cazul în care ai propria mașină și nu folosești transportul în comun (sau dacă nu prinzi un loc liber în autobuz), ascultă puțină muzică la radio, dar nu de pe orice post. Alege un post cu muzică clasică și, în cel mai scurt timp, îți vei da seama că toate problemele din lume au dispărut.

După ce ai ajuns acasă

Nu mai privi pregătirea cinei ca pe o corvoadă, ci ca pe o activitate terapeutică. Concentrează-te pe gătit în timp ce asculți niște muzică bună care te face să țopai prin bucătărie. Dacă locuiești cu iubitul, cu atât mai bine, puteți găti împreună!

Înainte de culcare, fă un duș sau o baie relaxantă și încearcă să nu te gândești la absolut nimic în acest timp. Dacă îți vin în minte numai lucruri stresante, schimbă tactica: gândește-te la toate lucrurile pentru care ești recunoscătoare, chiar și la nimicuri: ai un job care îți permite să plătești chiria, ai găsit niște pantofi superbi la reducere, părul ți-a stat bine azi, o pisică de pe stradă a stat la mângâiat, ai reușit să rezolvi singură o problemă care părea foarte complicată etc.

BONUS: Măcar o dată pe lună încearcă să îți faci timp pentru o sedință de masaj – nu este foarte scumpă și te va destresa complet!

Ce zici, vei încerca și tu aceste metode simple de relaxare?

Comments

comments