Metode pentru a-ti ridica moralul

By  | 

Ştim şi noi cum e: uneori, te simţi cu psihicul atât de la pământ, încât simţi că ai închide orice comunicare cu lumea reală, pentru a-ţi da un „restart“. COSMO îţi sugerează metode pentru a-ti ridica moralul.

În momentele grele, când te simţi apăsată de griji şi probleme (care, nu uita, vor trece toate şi nu merită să te consumi la maximum pentru ele!), psihologii recomandă să nu ţii frustrările în tine. Povesteşte-i-le mamei tale sau vorbeşte cu o prietenă. Ba chiar, ia-ţi câteva şedinţe la psiholog şi vei vedea cât de eliberată te simţi. În plus:

Incepe o activitate

Ia parte la o activitate outdoor sau la un joc de societate alături de prieteni. Fă un puzzle mai complicat sau refugiază-te într-o carte de colorat pentru adulţi, cu ilustraţii meticuloase, unde să îţi pui mintea şi creativitatea la contribuţie. Forţează-te să te plimbi în aer liber, du-te la o clasă de sport, dacă te simţi în formă fizică şi ieşi în oraş cu prietenele. Ideea e să nu te izolezi şi nici să fii statică.

Renunta la chestiile negative

Învaţă să spui nu mai des (nu, nu este o dovadă de egoism, ci o metoda bună de a-ţi proteja psihicul) şi îndepărtează-te de atmosfera negativă a unui grup de oameni. Încearcă să stai departe de bârfe, meschinării şi oameni cu viziuni limitate, pentru că nu îţi aduc nici un beneficiu dezvoltării tale. Gândeşte-te care sunt acele persoane (dacă ele există, desigur) care îţi transferă energie negativă când vă vedeţi şi ia o pauză de la ei. Concentrează-te pe planurile care aduc valoare vieţii tale şi munceşte cu sârg la îndeplinirea lor.

Nu te cenzura

Ok, disciplina nu înseamnă cenzură. Mănâncă sănătos, fă sportul care ţi se potriveşte, dar nu te cenzura atunci când simţi nevoia să guşti din desertul tău preferat sau când ai chef să chiuleşti de la sală pentru a vedea un film de pe canapeaua din sufrageria ta. Fii disciplinată cu viaţa ta, dar nu te trata precum un cadet în armată – permite-ţi ca micile plăceri ale vieţii să îţi aducă bucurie şi să îţi completeze armonios viaţa.

Fa fapte bune

Ştim că se poartă faptele bune acum, mai mult ca oricând. Branduri şi companii internaţionale lansează campanii care provoacă la gesturi frumoase şi te îndeamnă să arăţi tuturor (cu hashtag-ul potrivit, eventual) cât de generoasă eşti. Nu e rău! Fă aşa cum simţi, când simţi şi adu bucurie şi în viaţa altor oameni, prin lucruri mărunte, fără să aştepţi nimic la schimb. Recunoştinţa lor va fi cel mai frumos cadou pentru tine!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *