Masina, dragostea ta

By  | 

Mașina ți-a devenit indispensabilă ca și cafeaua de dimineață? Iată că acum ai acces și la ponturi cu și despre mașini știute doar de ei, bărbații.

Ai auzit sau chiar ai citit despre alarmele trase în presă în legătură cu poluarea mediului înconjurător. Aceasta și efectul de seră creat provoacă rapid și iremediabil adevărate dezastre pământului. Dar cum să împaci spiritul tău eco și conștiința civică, cu pasiunea pentru automobilul tău? Iată câteva ponturi despre cum să reduci consumul mașinii, ce e esențial de reținut atunci când soliciți un test-drive și cum să-ți înfrumusețezi „odorul” . Ce? Și mașina ta merită aceeași atenție ca și… manichiura ta, spre exemplu. Iată de ce.

Cele mai bune pozitii pentru sex in masina

  • Conform unui raport recent al Comisiei Europene, biocarburanții sunt cel mai rapid mod de a reduce emisiile de gaze de seră într-un procent semnificativ. Motorina cu care funcționează unele mașini poate fi înlocuită cu biodiesel, dar înlocuirea acesteia cu energie electrică sau hidrogen e deocamdată complicată – modalitățile de producție din fabrici ar trebui serios modificate. Dar și această schimbare presupune și un efect de bumerang: biocarburanții se extrag din culturile intensive de rapiță și soia, ca urmare culturile tradiționale pierd teren (la propriu), consecințele fiind explozia prețurilor alimentelor la nivel mondial.

De ce trebuie sa tii cont in calatoriile cu masina

  • În America există site-ul www.suvsuck.org unde persoanele care-și achiziționează mașini SUV sunt numite „iresponsabile”, iar Green Peace promovează o reclamă unde posesorul unei mașini de teren este tratat ca un paria al societății de către cei din jur. Adevărate pericole pentru mediu, mașinile de teren și-au făcut loc și-n inima multor șoferițe și nu sunt totuși cea mai bună alegere. Contrar poate părerii generale, multe dintre acestea nu sunt mai fiabile, mai stabile și nici mai sigure decât o mașină mică (au suspensii mai moi și centrul de greutate mai sus decât o mașină de „rând”).
  • În mod sigur ești la curent cu necesitatea de a adapta anvelopele mașinii în funcție de sezon. Ce probabil nu știi e că acestea se montează indiferent dacă pe șosele este sau nu zăpadă și când temperatura de afară scade sub șapte grade Celsius. Mai mult, ai grijă să menții presiunea din ele corectă, astfel economisești și combustibil.
  • Ești pe cale de a-ți achiziționa o nouă „bijuterie” pe patru roți și ești nerăbdătoare s-o iei la o „plimbare” de încercare. Nimic de condamnat, însă abține-te să-i dezvălui dealer-ului entuziasmul tău legat de respectivul model. Dacă-i recunoști că ești înnebunită după ea, te-ai ars, cum se spune. Rămâi rezervată și prefă-te indiferentă la tot ce-ți îndrugă în scopul de a-și bifa comisionul, ups, pledoaria. Testează mașina și-n condiții de trafic insuportabil (ușor de găsit în ziua de azi) și-n orele când se decongestionează circulația. Descoperă dacă opțiunile bifate de tine chiar îți sunt de ajutor și privește posibila achițizie din punct de vedere practic (vei avea o familie în curând?), nu numai al moftului.

Masina care merge cu cafea

  • În Occident paletarul de produse de tuning auto este foarte diversificat, dar nici la noi lucrurile nu stau rău. Moda a luat amploare și-n România, unde zeci de firme din București, Cluj-Napoca, Arad, Timișoara fac fericiți sute de tineri – aceștia fiind principalii fani ai acestui concept. și deși într-adevăr majoritatea tinerilor sunt… bărbați, nu există lege care să-ți interzică să-ți personalizezi mașina cu stil. Mă rog, te vei lovi puțin de ironia tipilor, dar nu-i lua în seamă – de fapt se simt intimidați. Intră pe www.chiptuning.ro, află cum să-ți personalizezi cu gust „feblețea” și cât te va costa (deși atunci când iubești, orice sacrificu material este irelevant, nu?). Reții emisiunea americană Pimp My Ride de pe MTV? Sigur visai cu ochii deschiși că tu ești următoarea concurentă aleasă – și nu neapărat pentru că deții o mașină veche.

Comments

comments