M-a mintit, iar acum ma bate

By  | 

Un prim sfat pe care ti-l dau este sa te adresezi politiei, ca institutie competenta sa rezolve infractiunile de tipul amenintarilor si nu numai. Probabil tot cei de la politie te vor sfatui in privinta mijloacelor de aparare pe care le-ai putea folosi pentru a te simti in siguranta.

Avand in vedere faptul ca exista numeroase femei care se confrunta cu situatii similare, as dori sa discutam putin despre “limita” sau, mai exact, despre momentul in care trebuie sa spunem “stop”.

In scrisoarea ta, spuneai ca la primul semn de despartire venit din partea ta, el a ripostat cu amenintari. L-ai iertat. Urmatorul pas a fost sa dea in tine. L-ai iertat si de aceasta data. Dupa ce te-a amenintat cu cutitul, ai spus “stop”. Oare nu e putin cam tarziu? Oare nu din acesta cauza se ajunge in situatii tragice, in diverse familii, pentru ca femeile spun prea tarziu “stop”?!

Stiu ca, in general, explicatiile femeilor abuzate fizic sau verbal sunt de natura sentimentala sau materiala, dar un asemenea comportament din partea partenerului de viata nu trebuie tolerat.

Cred ca tu meriti mult mai mult decat sacrificarea tineretii pentru o relatie care si-a dovedit inutilitatea.

Ai 20 de ani si inca multe de experimentat si invatat. Te sfatuiesc sa apelezi la prietenii apropiati, care sa fie alaturi de tine, sa te ajute sa treci peste acest moment.

Si, mai ales, un lucru esential: sa inveti din aceasta experienta, incercand pe viitor sa spui “stop”, la primele semne ale unui comportament necorespunzator.

Doar respectandu-te pe tine vei reusi sa impui un comportament similar celor din jurul tau si mai ales partenerului de viata.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *