Lucruri pe care nu ne asteptam sa le facem la 20+ ani

By  | 

Între 20 şi 30 de ani ne schimbăm mult – adoptăm anumite obiceiuri, renunţăm la altele, ne schimbăm mai mult sau mai puţin stilul de viaţă, transformându-ne în… adulţi responsabili, oamenii ce ne doream să devenim când eram copiii şi care ne temeam să devenim când eram adolescenţi.

Iată câteva dintre principalele lucruri pe care nu ne aşteptam să le facem la 20+ ani:

Gătim. Şi nu orice mâncare, ci… mâncare sănătoasă şi complicată. Înţelegem acum că „a găti” nu înseamnă „a pune o pizza la microunde”, ci a căuta reţete mai simple sau mai complicate şi a experimenta cu tot felul de arome. Culmea, ne face şi plăcere să mergem la cumpărături pentru a alege ingredientele, iar timpul petrecut în bucătărie nu este timp pierdut aiurea.

Preferăm anumite băuturi. În adolescenţă, nu cunoşteam diferenţa dintre tipurile de vin. Mergeam la supermarket şi alegeam cea mai ieftină sticlă, apoi o consumam cu prietenii alături de o doză de bere. Acum, însă, ştim ce tip de vin merge cu o anumită mâncare, cunoaştem tot felul de cocktail-uri pe care le bem pentru gust, nu pentru cantitatea de alcool şi nici măcar nu mai bem pentru a ne îmbăta. Oricum, ne cunoaştem suficient de bine organismul pentru a şti cât putem bea pentru a nu ne confrunta cu mahmureala de a doua zi.

La ce obiceiuri sa renunti pana ajungi la 30 de ani

De asemenea, nu mai ieşim în fiecare săptămână în cluburi până la ora 5 dimineaţa. Nu pentru că suntem obosite sau nu ne permitem din punct de vedere financiar, însă începem să fim „prea bătrâne pentru asta”. Şi nu e neapărat ceva rău! Pur şi simplu nu mai simţim nevoia să facem asta. Poate că cei mai tineri nu ne înţeleg, dar ne distrăm în alte feluri.

Ne pasă şi de sănătate! Ne facem analizele la timp, mergem la stomatolog, renunţăm la anumite mâncăruri în favoarea celor organice, ieşim la alergat, luăm suprimente alimentare… acum câţiva ani nu ne-am fi gândit că vom face aşa ceva!

9 obiceiuri inainte de culcare care iti ruineaza somnul

Iar weekend-urile noastre sunt chiar productive acum. Facem curăţenie, facem cumpărături, citim cărţi de calitate, mergem la cosmetică, ne ocupăm de proiecte personale… Iar dacă stăm degeaba la calculator cu orele, ne simţim vinovate că nu am făcut nimic productiv. 

Nu în ultimul rând, cumpărăm tot felul de lucruri pentru casă. Când primim salariul, punem deoparte bani pentru a schimba mobila din dormitor, nu cheltuim orice leu pe ieşiri în oraş. Iar banii puşi deoparte nu sunt bani pierduţi – chiar îi strângem cu drag. Ţin minte şi acum ce mândră am fost când am cumpărat din banii mei prima piesă de mobilier – un birou care nici măcar nu era scump. Dar era biroul meu, modelul ales de mine, cumpărat din banii câştigaţi de mine!

Tu ce obiceiuri ai la care nu te-ai fi aşteptat în urmă cu câţiva ani?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *