Love story cu un coleg

By  | 

Te rusinezi de scenariile indraznete pe care ti le creezi in minte, cu noul tau coleg de birou in rol principal? Nu te simti vinovata, studiile arata ca peste 60% dintre femei se indragostesc lulea la locul de munca, si pina la pasiuni fizice arzatoare nu e decit un pas. Mai mult, 22% dintre flirturile “de birou” se incheie in fata… ofiterului Starii Civile!

Testeaza apele

Inainte de a face orice miscare, asigura-te 100% ca respectivul coleg pe care ti s-a pus pata e la fel de… aprins dupa tine. E de bine daca el isi tot face de lucru prin biroul tau, sub diferite pretexte, iti propune sa mergeti in pauza de masa impreuna sau la un suc dupa program.

De asemenea, fii optimista si daca el – chiar daca lucreaza la un departament diferit, care nu relationeaza cu al tau – iti cere parerea cu privire la un proiect de-al sau. Gestul lui il cam tradeaza: cauta motive sa intre-n vorba cu tine si pretuieste opinia ta.

Poti merge pe varianta indrazneata, intrebindu-l direct: “Toti au impresia ca intre noi ar fi ceva! Ce nebunie, nu?”. Daca afiseaza un zimbet ghidus si oarecum complice sau pare ca agreeaza ideea, inseamna ca ai unda verde la flirt si sa vezi unde duce…

Nu risca sa fii prinsa

Odata ce v-ati mai apropiat (stiu ca deja ai facut citeva miscari in sensul asta), fii discreta. Poate aventura, joaca voastra, nu va va tine pe jar mai mult de doua saptamini, asa ca ce rost are sa stie toata lumea? Si fii atenta la cit de des ii mentionezi numele.

Nu trebuie sa fii decit foarte putin neatenta sau sa te ia o singura data gura pe dinainte, iar colegii sa intuiasca imediat ceva. Abtine-te de la conversatii de genul: “Comandam paste la prinz? Il chem si pe Dan, lui ii plac la nebunie!” sau “Proiectul l-am terminat, m-a ajutat si Dan cu citeva idei!”.

In cazul in care erai joviala cu el si pina sa se intimple ceva, atunci nu-ti schimba atitudinea – vei trezi suspiciuni! Oricum, indiferent de cit de precauta esti, oamenii tot se cam prind, dar asta nu inseamna ca poti sa-i tii la curent de bunavoie.

Cind sa marturisesti

In general, la noi, companiile au o politica indulgenta in ceea ce priveste “cuplarea” angajatilor. Constientizeaza ca probabilitatea e destul de mare, dar pot avea anumite reguli legate de formarea cuplurilor in lantul intern de angajati. De exemplu, unii sefi vor sa-i informezi oficial.

Daca aventura devine serioasa (rezista de multe luni), e mai indicat sa fii tu cea care-si informeaza superiorul, decit sa te “toarne” altcineva din firma. Exprima-te cam asa: “As vrea sa stii ca eu cu Paul suntem impreuna, dar stai linistit(a), ca nu ne va impiedica sa lucram firesc, in aceleasi conditii ca si pina acum”.

Statisticile realizate in domeniu au demonstrat ca, de regula, o aventura la birou tine 6-8 luni, iar la final, activitatea celor implicati este deteriorata. Femeia sufera mai mult, iar barbatul isi revine in scurt timp.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *