Licori cosmopolite

By  | 

Beam kentucky margarita

  • O parte Jim Beam Bourbon
  • Un strop de triplu sec
  • Un strop de amestec „sweet-sour” (dulce-acrisor)
  • 1/2 felie de lamaie verde
  • Sare (optional)

Amesteca toate ingredientele in shaker cu gheata pisata, apoi decoreaza paharul cu lamiie verde.

Cinzano lemonade

  • O parte Cinzano Bianco
  • O parte Sprite
  • Cuburi de gheata

De data asta nici macar nu trebuie sa pisezi gheata. Asaza cit mai estetic cuburile in pahar si amesteca foarte bine toate ba uturile intr-un shaker. Adauga o felie de lime pentru un plus de gust si energie. Poti modela marginea feliei de lamiie cu un cutit.

Campari wave

  • O masura Campari
  • O masura suc de portocale
  • 3 masuri suc si pulpa de capsune

Piseaza foarte bine gheata intr-un recipient mai mare si apoi pune-o intr-un shaker. Adauga Campari si sucul de portocale si agita-le bine pina se omogenizeza. Decoreaza cocktailul cu o capsuna sau cu o felie de portocala.

Cinzano palm beach

  • O parte Cinzano Bianco
  • 3 parti Gin
  • 3 parti Grapefruit Juice
  • O picatura de Grenadine

Toarna toate bauturile intr-un shaker si amesteca-le pina se omogenizeaza. Toarna lichidul in pahar si decoreaza cu o felie de portocala si o cireasa de maraschino.

Pink Eye

  • 1/2 lamaie, taie cateva felii subtiri
  • 45 ml vodca
  • 15 ml triplu sec
  • Putin sirop de zahar ars
  • 15 ml Chambord de zmeura neagra

Stoarce lamaia, mixeaza ingredientele, in afara de Chambord, intr-un shaker.

Agita shakerul si apoi strecoara continutul direct intr-un pahar cu „guler” de zahar. Toarna Chambord lent, pe marginea paharului.

The Delancey

  • 20 ml suc de rodie
  • 20 ml lichior de soc
  • Prosecco

Decojeste rodia, pastreaza doar bobitele (cojile sunt foarte amarui), stoarce-le si strecoara lichidul pentru a elimina samburii.

Mixeaza sucul cu lichiorul si toarna bautura intr-un pahar de sampanie. Dupa aceea, adauga si Prosecco.

Agave Stinger

  • 30 ml miere
  • 60 ml tequila
  • 30 ml suc lamaie verde
  • putina apa minerala

Incalzeste mierea in bain-marie. Cand este calduta, de culoarea chilimbariu-inchis, ia-o de pe foc.

Mixeaza toate ingredientele, in afara de apa minerala, intr-un shaker. Pune gheata intr-un pahar si apoi toarna bautura.

Remember Last Summer

  • 45 ml Absolut Vanilla
  • 45 ml lichior de capsuni
  • 30 ml suc de ananas
  • 15 ml crema de cocos
  • nuca de cocos rasa

Mixeaza toate ingredientele (in afara de nuca de cocos rasa) cu gheata intr-un shaker si agita bine pentru a se omogeniza.

Strecoara lichidul intr-un pahar si orneaza cu fulgii de nuca de cocos.

Pear-fection

  • Putin Pernod
  • 60 ml suc de pere
  • 1 lingurita sirop zahar de ars
  • 120 ml vin alb sec
  • 1 felie para

Invarte putin Pernod in pahar, desenand o bucla incepand de pe fundul paharului pana la gura.

Mixeaza sucul cu siropul intr-un shaker si, pe final, adauga gheata si agita bine pana se omogenizeaza continutul.

Strecoara si toarna apoi intr-un pahar, ornand cu o felie de para.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *