
Licori cosmopolite
Beam kentucky margarita
- O parte Jim Beam Bourbon
- Un strop de triplu sec
- Un strop de amestec „sweet-sour” (dulce-acrisor)
- 1/2 felie de lamaie verde
- Sare (optional)
Amesteca toate ingredientele in shaker cu gheata pisata, apoi decoreaza paharul cu lamiie verde.
Cinzano lemonade
- O parte Cinzano Bianco
- O parte Sprite
- Cuburi de gheata
De data asta nici macar nu trebuie sa pisezi gheata. Asaza cit mai estetic cuburile in pahar si amesteca foarte bine toate ba uturile intr-un shaker. Adauga o felie de lime pentru un plus de gust si energie. Poti modela marginea feliei de lamiie cu un cutit.
Campari wave
- O masura Campari
- O masura suc de portocale
- 3 masuri suc si pulpa de capsune
Piseaza foarte bine gheata intr-un recipient mai mare si apoi pune-o intr-un shaker. Adauga Campari si sucul de portocale si agita-le bine pina se omogenizeza. Decoreaza cocktailul cu o capsuna sau cu o felie de portocala.
Cinzano palm beach
- O parte Cinzano Bianco
- 3 parti Gin
- 3 parti Grapefruit Juice
- O picatura de Grenadine
Toarna toate bauturile intr-un shaker si amesteca-le pina se omogenizeaza. Toarna lichidul in pahar si decoreaza cu o felie de portocala si o cireasa de maraschino.
Pink Eye
- 1/2 lamaie, taie cateva felii subtiri
- 45 ml vodca
- 15 ml triplu sec
- Putin sirop de zahar ars
- 15 ml Chambord de zmeura neagra
Stoarce lamaia, mixeaza ingredientele, in afara de Chambord, intr-un shaker.
Agita shakerul si apoi strecoara continutul direct intr-un pahar cu „guler” de zahar. Toarna Chambord lent, pe marginea paharului.
The Delancey
- 20 ml suc de rodie
- 20 ml lichior de soc
- Prosecco
Decojeste rodia, pastreaza doar bobitele (cojile sunt foarte amarui), stoarce-le si strecoara lichidul pentru a elimina samburii.
Mixeaza sucul cu lichiorul si toarna bautura intr-un pahar de sampanie. Dupa aceea, adauga si Prosecco.
Agave Stinger
- 30 ml miere
- 60 ml tequila
- 30 ml suc lamaie verde
- putina apa minerala
Incalzeste mierea in bain-marie. Cand este calduta, de culoarea chilimbariu-inchis, ia-o de pe foc.
Mixeaza toate ingredientele, in afara de apa minerala, intr-un shaker. Pune gheata intr-un pahar si apoi toarna bautura.
Remember Last Summer
- 45 ml Absolut Vanilla
- 45 ml lichior de capsuni
- 30 ml suc de ananas
- 15 ml crema de cocos
- nuca de cocos rasa
Mixeaza toate ingredientele (in afara de nuca de cocos rasa) cu gheata intr-un shaker si agita bine pentru a se omogeniza.
Strecoara lichidul intr-un pahar si orneaza cu fulgii de nuca de cocos.
Pear-fection
- Putin Pernod
- 60 ml suc de pere
- 1 lingurita sirop zahar de ars
- 120 ml vin alb sec
- 1 felie para
Invarte putin Pernod in pahar, desenand o bucla incepand de pe fundul paharului pana la gura.
Mixeaza sucul cu siropul intr-un shaker si, pe final, adauga gheata si agita bine pana se omogenizeaza continutul.
Strecoara si toarna apoi intr-un pahar, ornand cu o felie de para.
0 comments