Lectii de cariera de la Lauren Weisberger

By  | 

Lauren Weisberger, autoarea celebrului Devil Wears Prada, îți spune care sunt „ingredientele” succesului în carieră.

Determinare

„Am descoperit că un mix între o permanentă insistență și o grămadă de mail-uri și scrisori de mulțumire dă rezultate de cele mai multe ori. Dacă vrei ceva rău de tot, arată-le că ești pasionată. Scrie, sună, du-te peste ei, roagă… până când ești băgată în seamă. Bate-i la cap tot timpul, dar politicos. Este foarte dificil să nu fii impresionat de o asemenea doză de entuziasm și dedicație.”

Cum sa visezi curajos

Nu reacționa niciodată impulsiv

„Am tendința de a fi stresată și anxioasă atunci când lucrurile nu merg cum trebuie. Dar am învățat că așteptarea este cea mai bună strategie – trage aer în piept și încearcă să rămâi calmă. Fă tot posibilul să nu reacționezi niciodată impulsiv. Va fi mai bine, ai să vezi!”

Ascultă!

„A scrie este o activitate solitară, dar pentru mine inspirația vine din… alții. Cu cât petrec mai mult timp cu familia și prietenii, cu atât mai multe idei adun. Din când în când, îmi spun că ar fi bine să tac din gură și să-i ascult pe ceilalți – de fiecare dată sunt surprinsă de cât de multe aflu.

Cine te saboteaza de fapt?

Separă viața personală de muncă

„Obișnuiam să ador să lucrez de acasă, dar cu doi copii și doi căței este practic imposibil. Acum, mă duc la birou și tratez scrisul ca orice alt job, cu toate că nu este întotdeauna posibil să fac asta. Am anumite ore la care scriu și atunci când ating targetul de cuvinte pentru ziua respectivă, mă opresc.”

Să nu crezi că le știi pe toate

„Am trei sfătuitori – editorul meu, agentul și soțul meu – în ale căror păreri mă încred foarte mult. De asemenea, ador să aud de la cititorii mei ce le place la cărțile mele și unde mai am de lucrat. Pentru mine, ei sunt cei mai importanți critici.”

Comments

comments