La ce obiceiuri sa renunti pana ajungi la 30 de ani

By  | 

Când eram mici aveam impresia că la 20 de ani o să fim nişte adulţi responsabili care au deja o carieră şi sunt foarte maturi. Ce inocente şi naive eram… Adevărul este că la 20+ încă nu avem suficientă experienţă de viaţă, facem greşeli şi învăţăm mereu lucruri noi.

Pentru ca viaţa ta să fie mai simplă, iată câteva obiceiuri la care ar trebui să renunţi până împlineşti 30 de ani:

În primul rând, nu te mai gândi că ai toată viaţa înainte. Oricât de demoralizant sună, timpul trece fără să ne dăm seama şi ne trezim la 70 de ani cu o pensie mică şi fără posibilitatea de a vizita Europa. Sau chiar la 35 de ani cu doi copii şi fără timp liber. Acum este momentul perfect să faci tot ce îţi doreşti! Vorba aia, nu lăsa pe mâine ce poţi face azi.

Ce obiceiuri trebuie sa ai cand implinesti 30 de ani

Apoi, ar trebui să nu îţi mai pese atât de mult ce părere au cei din jur despre tine. De ce te interesează atât de mult, de fapt? Fă ceea ce te face fericită, oricum oamenii vor găsi ceva de comentat şi dacă ai fi perfectă. „Oare poza asta e destul de bună pentru a fi postată pe Facebook? Oare ce părere are tipa aceea cu care peste 5 ani nu voi mai vorbi despre coafura mea de azi? Oare tipul acela mă va considera o femeie uşoară dacă mă culc cu el de la a doua întâlnire?” 

De asemenea, uneori tindem să credem că avem mai mulţi preteni adevăraţi decât sunt de fapt. Nu orice persoană cu care pierzi vremea vorbind pe Facebook sau cu care ieşi în oraş din când în când pentru că aveţi amici comuni este un prieten. Alege-ţi prietenii cu grijă, elimină din viaţa ta persoanele care te trag în jos şi învaţă să fii mai precaută cu oamenii pe care îi cunoşti. 

10 oameni de care nu ai nevoie in viata ta

Legat de ultimele două obiceiuri la care ar trebui să renunţi, nu mai încerca să te schimbi pentru alţii. Fiecare dintre noi a făcut asta la un moment dat, dar nu e niciodată o idee bună. Sigur, dacă ai anumite defecte pe care poţi să le schimbi, e mai mult decât recomandat să o faci, dar numai pentru tine, pentru a fi o persoană mai bună. Nu îţi schimba felul de a fi pentru ca prietenii să te placă mai mult.

Este important să te apreciezi la adevărata ta valoare, iar acest lucru este valabil şi la job. Deşi eşti la început de carieră, nu accepta un salariu prea mic „pentru că e mai bun decât nimic” şi nu accepta ca anumiţi colegi să îţi vorbească de sus şi să îţi transmită ţie toate sarcinile lor doar pentru că lucrează la firmă de mai mult timp decât tine. 

De asemenea, nu face compromisuri nici pe plan sentimental. Nu te mulţumi cu un bărbat ok când de fapt meriţi unul grozav. 

Sperăm că vei ţine şi tu cont de aceste sfaturi, pentru că fără îndoială îţi vor face viaţa mult mai bună!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *