Jargonul din online dating pe înțelesul tău

By  | 

Ai nevoie de o hartă ca să navighezi în siguranță lumea virtuală a datingului? Și noi. Însă deocamdată îți putem dezvălui semnificațiile acelor termeni specifici, care te bagă-n ceață de fiecare dată. Gata, de-acum nu vei mai rămâne niciodată fără replică.

Vorba lui Mo din seria Robotzi: zilele astea, „totu’ e numa’ pe internet”. Shopping, seriale, tutoriale, mâncare, banking, dating… acesta este spațiul în care lumea noastră se desfășoară nestingherită, parcă într-un ritm mai alert decât în banala realitate. Aici apar mereu noi provocări, dorințe și concepte ce se vor descoperite, și chiar dacă unul, doi ciudați mai ies încă la o întâlnire clasică, cu film și popcorn, cel mai probabil s-au cunoscut tot în spațiul virtual.

De când cu abundența canalelor de socializare și dating, au apărut o grămadă de termeni noi, majoritatea împrumutați de la americani, ce descriu cu acuratețe diverse curente și tehnici de „agățat”. Noi, la COSMO, am scris o grămadă despre unul dintre ei — ghosting — pentru că, sincer vorbind, e cea mai populară tehnică prin care un bărbat dispare din peisaj atunci când nu e atât de convins că vrea să fie cu tipa aia, dar nici dispus să-i arunce în față acest crud adevăr. Dar nu vrem să te scoatem drept personaj negativ pentru că și femeile au adoptat tehnica, mai ales acum, când Tinder le oferă opțiuni nelimitate de dating. Cum poți să știi ce e mai bine pentru tine când există atât de mult „potențial bun”? Mă rog, ai înțeles tu.

Oricum, dacă vrei să navighezi mai ușor printre profilele de dating, învață termenii aștia pe de rost. Te vor ajuta să o impresionezi sau măcar să clarifici preferințele fiecăruia dintre voi.

Aromantic

Așa cum am învățat la școală, prefixul „a” din compunerea unui cuvânt înseamnă „fără”, în acest caz „fără romantism”, deci ne referim la o persoană care nu este capabilă de sentimente romantice. Deși este un termen radical, și rar poate declara cineva cu tărie despre sine însuși că este incapabil de iubire, aromantismul este totuși real — se pare că există un procent mic de oameni pentru care sentimentele romantice nu vin natural, așa cum ni se întâmplă nouă, celorlalți.

Deși poate părea eliberator să fii atât de indiferent față de iubire și de toată fragilitatea pe care ea o scoate la suprafață, un aromantic se va simți exclus și neînțeles în mijlocul acestei culturi a datingului „la minut”. În plus, în ciuda evoluției impresionante, societatea încă se așteaptă de la noi să ne căsătorim și să formăm o familie înainte să împlinim 30 de ani.

Probabil că vei vedea acest termen în câteva profile de Tinder, dar adesea e folosit într-un sens greșit sau doar pentru a impresiona. Oricum, te poți lega de el ca să spargi gheața.

Citeşte continuarea în ediţia de iarnă a revistei Cosmopolitan Man.

Foto: iStock. Text: Teodora Tîrcă

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *