Invata sa iti ceri scuze

By  | 

Sigur ţi s-a întâmplat şi ţie să spui sau să faci ceva ce a deranjat un prieten, pe iubitul tău sau pe un membru al familiei. Chiar dacă acesta îţi spune că nu are nimic, se vede clar că este supărat, iar acum te simţi mizerabil. 

Problema este că uneori lăsăm lucrurile aşa cum sunt, dar persoana în cauză rămâne cu o frustrare. Sau mai rău, nu reuşim să ne cerem scuze cum trebuie şi nu facem decât să ne supărăm mai mult prietenul.

Deci cum este cel mai bine să ne cerem scuze?

În primul rând, trebuie să uiţi de mândrie. Dacă ai făcut ceva ce a deranjat o persoană dragă, este de datoria ta să îţi ceri scuze. Acceptă că ai greşit şi cere-ţi scuze, nu este atât de greu. Oricum, persoana respectivă te va aprecia mai mult dacă vei face acest lucru.

Cum iti imbunatatesti relatia cu mama

Apoi, este important să îţi ceri scuze din inimă. Un „da, bine, scuze” nu ajută pe nimeni, dimpotrivă. Ideea este să repari daunele făcute, chiar dacă nu ţi-ai schimbat părerea. Chiar dacă nu îţi pare rău pentru ce gândeşti, îţi pare rău că ai făcut pe cineva să se simtă prost, deci concentrează-te pe acest lucru.

Gândeşte-te la relaţia pe care o ai cu persoana pe care ai rănit-o şi cât de mult o apreciezi. Nu vrei să se simtă prost din cauza ta şi să fie supărată, nu-i aşa? Arată că îţi pare într-adevăr rău pentru ce ai zis sau făcut.

De asemenea, încearcă să faci o faptă bună pentru ca cea rea să fie uitată mai repede. Dar orice ai face, nu aştepta mulţumiri şi laude. E de prost gust.

Urmează apoi iertarea. Poate că prietena, iubitul, bunica sau pe oricine ai supărat nu te vor ierta imediat. În niciun caz nu te supăra. „Dar mi-am cerut scuze, ce ai vrea să mai fac?” este o întrebare interzisă!

Când a fost ultima oară când a trebuit să îţi ceri iertare? Ţi-a fost greu să faci acest lucru?

Comments

comments

1 Comment

  1. Briosa Bunicai

    4 iunie, 2018 at 20:25

    Dar daca deloc nu ma iarta si imi spune ca nu mai vrea sa auda de mine ce fac?Ajutatima va rog!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *