Indrageste cea mai nesuferita zi

By  | 

Nu exista dubii: zilele de luni sunt o povara! Conform unei cercetari recente, rezulta ca miercurile te pot seca de energie… de-a dreptul! Statisticile spun ca cele mai frecvente sinucideri au loc in a treia zi a saptamanii. „E punctul maxim de «fierbere»”, explica prof. dr. Augustine Kposowa, autorul studiului si profesor la Universitatea California din Riverside.

„Stresul din cauza zilelor de luni si marti ne slabeste psihicul, perspectiva weekendului parandu-ni-se inca foarte departe.” Ce-i drept, studiul a relevat cel mai sumbru scenariu, dar totusi atinge un adevar care chiar s-a intensificat de cand cu recesiunea: oamenii muncesc mai mult si aloca mai putin timp momentelor gen happy hour, ceea ce conduce la o stare apatica.

Din fericire, nu e nevoie nici de timp mult si nici de bani gramada ca sa te revitalizezi. Iata cateva tactici.

O partida de sex de dimineata te energizeaza! Chiar si o sesiune de orgasme auto-provocata la dus iti prinde bine, pentru ca in urma ei, un cocktail de dopamina si oxitocina iti este eliberat in corp, facandu-te sa te simti mai bine.

Presara putina scortisoara in cafeaua de dimineata. Nu numai ca te invioreaza, dar s-a demonstrat printr-o cercetare ca aroma ei scade anxietatea si stimuleaza acea parte a creierului responsabila cu a te mentine in alerta.

Uita de pachetelul de acasa si ia masa in oras, in pauza de pranz. Eliminand rutina, starnesti adrenalina sa „alerge” cu spor sa-ti induca o stare de buna dispozitie.

Fa-ti un playlist special pentru zilele de miercuri si asculta-l la music player, in masina sau oriunde. Ideea e sa-ti revitalizezi tonusul atunci cand infrunti traficul si aglomeratiile intense.

Iti plac cumparaturile online? Inscrie-te pe site-urile favorite si opteaza pentru ziua de miercuri pentru a primi alertele cu reduceri sau newsletter cu produse noi. Chiar daca nu achizitionezi nimic, iti vei anima ziua.

Fa-ti… acum planuri pentru sambata seara. Sau pune la punct o iesire la un concert peste cateva luni sau o vacanta de toamna. Doar imaginandu-te facand respectivele lucruri, te vei simti mai relaxata.

Iubesti trandafirii? Cumpara un buchet de flori costisitoare si asaza-l pe biroul tau. Anumite culori iti îmbunatatesc starea: galbenul urca nivelul fericirii si rosul amplifica starea de incitare.

Poate suna frivol, dar schimba-ti fundalul ecranului calculatorului tau des. Foarte des! Reminderul vizual contracareaza starea de posomoreala! Vei zambi la amintirea noptii de pomina de sambata trecuta sau privindu-ti iubitul cum se juca cu un catelus din parc.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *