Importanța autocontrolului emoțional

By  | 

Suprimarea emoțiilor nu este sănătoasă, însă autocontrolul este foarte important. Dacă vei învăța să te controlezi mai bine, vei reuși să fii mai des calmă, ceea ce te va ajuta atât la birou, cât și în viața personală.

Emoțiile negative ne pot acapara gândurile, ceea ce ne împiedică să ne concentrăm pe lucrurile importante din viață. De aceea, trebuie să înveți ce situații cauzează aceste emoții, pentru a le evita; de asemenea, nu lăsa emoțiile negative să devină copleșitoare!

Așa cum am spus și în primul paragraf, suprimarea acestora nu este o soluție, pentru că niciodată nu vor dispărea de la sine. Dimpotrivă, se vor aduna, iar la un moment dat vor da pe afară. Însă cum te autocontrolezi?

Diferite tehnici de relaxare te pot ajuta foarte mult, descoperă care sunt cele care fucționează pentru tine. Încearcă meditația, respirația profundă, coloratul, ascultă muzică relaxantă, mergi puțin pe jos.

Citește și: Ghid de meditație pentru începători 

În plus, comportă-te cu tine așa cum ai face-o cu un prieten. „Discută” cu tine și calmează-te singură.

Concentrează-te pe ce ai de făcut în momentul de față și descarcă-te mai târziu: vorbește cu partenerul sau cu prietenii, lovește o pernă sau plângi.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *