Imbunatateste-ti viata prin detoxifierea mintii

By  | 

Poate părea complicat, dar mecanismul detoxifierii minţii este acelaşi ca şi în cazul organismului: opreşte gândirea negativă şi stimuleaz-o pe cea pozitivă. Îţi vei schimba perspectiva asupra vieţii şi îţi va fi mult mai uşor să evoluezi şi să te simţi bine în pielea ta. Încearcă şi tu, nu te costă nimic.

Trebuie să îţi doreşti schimbarea

Oamenii care gândesc negativ nu mai cred în nimeni şi nimic, cu atât mai puţin într-o schimbare în bine cauzată exclusiv de puterea minţii. Tu eşti, aşadar, cel mai mare prieten şi duşman al tău, în funcţie de gândirea pe care o ai. Ca să fii prietenul tău trebuie să îţi doreşti schimbarea şi să crezi în tine. 

Pune STOP gândirii negative

Persoanele care gândesc negativ atrag necazurile aşa că să nu te surprindă când o să păţeşti exact lucrul de care te temi cel mai tare. Temerile tale se adeveresc de cele mai multe ori doar pentru că alegi să le acorzi prea mare importanţă. În plus, oamenii cu adevărat puternici sunt aceia care se ridică după ce cad. 

Obişnuieşti să te plângi des? Ai observat că eşti din ce în ce mai singură şi că toate prietenele tale au lucruri mai bune de făcut decât să îţi asculte lamentările? Asta nu înseamnă că ele nu sunt prietene adevărate, înseamnă că tu preferi să te victimizezi şi să atragi mila celor din jur. Ai devenit un fel de „vampir energetic” pentru ele! La fel şi tu ar trebui să te îndepărtezi de persoanele care au o influenţă negativă asupra ta.

Fiecare întâmplare negativă are şi aspecte pozitive. Ei bine, nu chiar toate. Sunt şi unele lucruri rele, pentru care nu există explicaţii sau mângâiere, precum decesul cuiva drag. Dar dacă îţi pierzi jobul nu este sfârşitul lumii, probabil că o oportunitate mai bună te aşteaptă după colţ, trebuie doar să te ridici şi să mergi mai departe.

Fă pauze de la tehnologie. Pe cât de utilă este în buna funcţionare a societăţii, tehnologia este de fapt unul dintre duşmanii noştri cei mai mari. Nu doar din cauza veştilor rele (singurele care fac audienţă) ci şi din cauză că ne alienează de cei de care se presupune că ne apropie. Reţelele de socializare ne fac geloase, invidioase, superficiale şi ne ţin treze cu nopţile. Dacă şi tu te numeri printre cei care se simt pierduţi sau neputincioşi fără smartphone, e cazul să faci o schimbare majoră!

Stimulează gândirea pozitivă

Începe fiecare zi cu o vorbă frumoasă. Priveşte-te goală în oglindă în fiecare dimineaţă şi repetă-ţi că eşti frumoasă şi iubeşte-te. Cele mai multe femei se simt complexate de felul în care arată, deşi majoritatea nu au motive să simtă asta. Fă-ţi o listă cu lucrurile care îţi plac la tine sau pentru care eşti recunoscătoare şi ţine-o la îndemână. Citeşte-o de fiecare dată când eşti într-o pasă proastă.

Fă ziua cuiva mai frumoasă. Vei descoperi o mare satisfacţie în a oferi, fie că este vorba de cineva drag sau de un necunoscurt. Află că nu trebuie să fii bogat ca să poţi oferi ceva preţios celor din jur, este de ajuns uneori să oferi o vorbă bună sau un sfat. Devino la rândul tău inspiraţia cuiva pentru schimbare şi instantaneu te vei simţi mai puternică şi încrezătoare.

Fă din dezvoltarea personală o pasiune. Există numeroase modalităţi de dezvoltare personală şi toate încep de la tine. Îmbogăţeşte-ţi colecţia de literatură de „self help”, citeşte biografiile oamenilor care te inspiră, învaţă tot timpul ceva nou şi te vei simţi mai împlinită. Ca să nu mai spun că vei reuşi să evoluezi în plan personal şi profesional!

Transformă detoxifierea minţii într-un stil de viaţă

Dacă ai reuşit cel puţin o dată să influenţezi modul în care gândeşti înseamnă că ai toate şansele să faci din această excepţie un stil de viaţă. Cu paşi mărunţi şi multă determinare vei reuşi să devii stăpână pe viaţa ta, să fii mai conştientă de abilităţile tale şi să atragi lucrurile bune. Vei afla pe pielea ta că un zâmbet larg poate să facă diferenţa într o zi bună şi o zi grovază, atât pentru tine cât şi pentru cei din jur.

Eşti gata să începi restul vieţii tale grozave?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *