Hopa! Prietena mea mi-a devenit sefa…

By  | 

Oricat de greu iti este, nu face din asta un capat de tara, ci incearca sa te comporti ca un adult si sa intelegi in ce fel s-au schimbat lucrurile: prietena ta se va confrunta cu probleme noi, va fi nevoita sa ia decizii, sa iti delege responsabilitati si sa-ti ceara rezultate. La urma urmei, nici ei nu-i este usor in noul rol.

Daca pana acum ati fost bune prietene si la serviciu, acum este momentul sa inveti sa separi viata personala de cea profesionala, chiar daca acest lucru pare dificil. Concentreaza-te mai mult pe ceea ce ai de facut si nu pe noul ei statut in cadrul companiei. Gandeste-te cum ai putea tu sa o ajuti si nu la ce ar putea sau ar trebui ea sa faca pentru tine. Aceasta abordare a situatiei va va usura viata amandurora.

Chiar daca ea ramane cea mai buna prietena a ta, la serviciu arata-i respectul cuvenit pozitiei pe care o ocupa. Fii cooperanta si nu privi orice decizie a ei ca pe o provocare, insa nu renunta la a-ti spune punctul de vedere ori de cate ori ai o parere diferita de a ei. Data fiind noua ei pozitie, nu te astepta sa te aprobe mereu in ceea ce faci; nu o lua in nume personal atunci cand nu e de acord cu tine. In timpul sedintelor nu o ataca, ci adopta o atitudine constructiva. Si, nu in ultimul rand, fii activa si promoveaza-ti ideile. La urma urmei, acum ai un sef care crede in tine si poti demonstra ca esti capabila sa-ti asumi responsabilitati.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *