Greseli de evitat la inceput de cariera

By  | 

 Vrei să câştigi mulţi bani? Vrei să-i câştigi făcând ceva ce îţi place? Atunci sunt câteva lucruri pe care trebuie să le eviţi de la bun început.

1.Nu ceri suficienţi de mulţi bani la primul interviu. Salariul pe care îl negociezi de la bun început este cel mai important. Şi ţine cont că, în timp, măririle vor porni de la această sumă. Şi în cel mai rău caz, diminuările salariale tot de aici vor porni. Asigura-ţi un venit bun încă de la început, nu te mulţumi cu orice.
 
2.Aştepţi să apară jobul de vis. Acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, şi cu siguranţă nu te va suna cineva să-ţi ofere jobul pe care ţi-l doreşti. Pentru asta trebuie să munceşti, să lupţi şi să cauţi, evident. Jobul perfect se vânează, nu cade din cer.
 
3.Nu rişti nimic. Gândeşte-te la cineva de success pe care îl admiri. Nu a ajuns acolo peste noapte şi nici foarte uşor. Orice poveste de succes începe cu o idee, poate nebună, şi cu riscuri. Poate va părea greu, dar orice reuşită are la bază şi un mic risc, pe care trebuie să ţi-l asumi. 
 
4.Laşi orgoliul să îţi distrugă cariera. Nu suporţi ideea ca alcineva să-şi asume meritele tale. Este normal. Cu toate astea, spunând în dreapta şi în stânga lucrul acesta şi plângându-te că nu îţi este apreciată munca nu va face să fii promovată, ci din contră.
 
5.Nu te îmbraci corespunzător. De la interviu şi până la o zi normal de muncă, aspectul tău trebuie să fie îngrijit şi plăcut. Îmbracă-te potrivit cu genul de job pe care îl ai. Nu ieşi în evidenţă prin haine prea colorate sau coafuri ciudate.
 
6.Accepţi să ţi se spună “nu”. Nu lăsa de la tine dacă eşti sigură că ai dreptate. Îţi poţi spune părerea, şi uneori e bine chiar să şi insişti. Dar nu te certa, nu te răsti şi nu îţi impune părerea fără argumente.  
 
7.Nu îţi iei concediu. Nu te gândi că, dacă vei răspunde la câteva mailuri în timpul concediului te vei afirma şi şeful te va aprecia mai mult. E posibil nici să nu îşi mai amintească câ tu eşti în vacanţă. Timpul liber este pentru tine şi cei de la firmă trebuie să ştie asta. 
 
8.Laşi gelozia să îţi influenţeze cariera. E normal să îi invidieazi pe cei ce sunt lăudaţi sau promovaţi. Dar nu e cazul să o arăţi. Felicită-i pentru reuşită şi nu comenta în plus. Gelozia ta îi va face pe oameni să te evite, aşa că nu o lăsa să-ţi influenţeze cariera. 
 
9.Nu aplici pentru un job sau pentru un alt post pentru că eşti necalificată. Nu vei ştii niciodată cum vor decurge lucrurile dacă nu încerci. Nu ai nimic de pierdut. În cel mai rău caz poţi fi refuzată. În cel mai bun caz poţi fi angajată sau promovată. 
 
10.Faci ore sumplimentare pentru a impresiona. Dacă nu ai nimic de făcut nu e nevoie să stai peste program. Uneori nu înseamnă că munceşti mai mult, ci că munceşti mai încet şi nu ţi-ai terminat treaba din incompetenţă. Dacă devine un obicei, cu siguranţă aşa va fi interpretat. Pleacă acasă când se termină programul. Ai o viaţă înafara biroului şi trebuie să ţi-o trăieşti!
 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *