Ghidul de curatenie al fetei lenese

By  | 

Pune mâna pe aspirator și cârpa de praf! Primăvara asta, casa ta va sclipi de curățenie și nici nu va trebui să depui cine știe ce eforturi în acest scop.

Maldărele de chestii atrag, ȋn mod ciudat, și mai multe maldăre cu chestii și mai multă dezordine. De aceea este bine “să omori” răul din fașă – pune haina ȋn cuier când intri ȋn casă, nu lăsa pantofii să stea claie peste grămădă, ci pune­-i ȋntr-o cutie și sortează corespondența imediat ce ai luat-o din cutia poștală. Durează doar câteva secunde, dar te scutește de multe bătăi de cap ulterioare.

Când a fost ultima dată când ai curățat…?

Obiectele de la duș

Aparatul de ras, piatra ponce și lufa sunt pline de bacterii periculoase! Curăță cu oțet alb aparatul de ras, piatra ponce cu apă fierbinte cu săpun, iar lufa pune-o ȋn microunde.

Cate calorii arzi prin activitatile zilnice

Sutienele

Corpul tău elimină grăsimi și piele moartă, o combinație care creează un strat de murdărie pe haine sau sutiene. De aceea este indicat să speli toate sutienele folosite de-a lungul a șapte zile ȋn fiecare weekend. Cel mai bine, le speli la mână, dar se poate și ȋn mașina de spălat, dacă le pui ȋntr-un săculeț protector.

Clapa de la WC

De fiecare dată când faci curat, nu uiți de colacul toaletei, dar este posibil să omiți clapa de la WC – o zonă pe care o contaminezi cu bacterii de fiecare dată când tragi apa.

Ordine in haosul de fashionista

Pune astea ȋn coșul cu soluții de curățat:

Mănuși de menaj

Folosește mănuși când faci curat. Protejează-ți pielea și manichiura!

Soluție universală de curățat suprafețe

Astfel, nu mai trebuie să dai banii pe o grămadă de sticluțe și salvezi și spațiu. Alege o soluție bio ca să nu contaminezi casa cu substanțe toxice.

Oțet alb

Când nu știi ce soluție de curățat să folosești, alege oțetul alb – curăță orice suprafață, scoate mirosurile din haine și ȋncăperi și face textilele mai pufoase.

Fa ordine in viata ta virtuala

Ȋnălbitor bio

Când speli albituri la mână sau mașină, adaugă puțin ȋnălbitor bio pentru a preveni ȋngălbenirea.

Fă curat ȋn baie!

Nu știi niciodată când vin pe la tine prietenii, iubitul sau părinții, așa că ține la ȋndemână un spray dezinfectant de suprafețe și un sul de hârtie de bucătărie, și șterge oglinda, suprafețele și WC-ul. Vei vedea că ȋn doar câteva minute poți avea o baie sclipitoare, așa că poate vei face asta mai des.

Fă-ți patul!

Un pat nefăcut ȋți transmite că ești haotică și nervoasă ȋn acea zi, dar unul făcut ȋți arată că ai grijă de detalii și adori ca totul să fie ȋn ordine. Plus că un dormitor ordonat este așa plăcut privirii la sfȋrșitul zilei.

Comments

comments