Gata cu vacanta, ne intoarcem la job!

By  | 

Pe cât de uşor te-ai adaptat la perioada de leneveală plăcută şi pe cât de rapid te-ai metamorfozat într-o petrecăreaţă de profesie, pe atât de greu îţi va fi să faci tranziţia la angajatul model care erai sau în care îţi doreai să te transformi după Anul Nou. În plus, toate planurile tale măreţe pentru vacanţă: cărţi de citit, restanţele la somn de recuperat, dieta de detoxifiere…toate s-au dus pe apa sâmbetei!

Iată-te aşadar în noul an, nostalgică şi stresată cu gândul la avlanşa de task-uri care te aşteaptă în secunda în care vei intra în birou. Ce să mai, te simţi deja sufocată, aşa că ţi-am pregătit o serie de sfaturi care să te ajute să faci tranziţia mai uşor.

Oferă-ţi motive de nerăbdare

Nu o să fie uşor să te trezeşti de dimineaţă (doar pentru că trebuie să mergi la job) aşa că trebuie să găseşti singură câteva motive care să te motiveze să te dai jos din pat rapid: cea mai savuroasă cafea, un croissant delicios care ţi se topeşte în gură, vei purta o rochie nouă la birou… şi cu siguranţă că ai o mulţime de lucruri frumoase de povestit!

Cu cât te trezeşti mai devreme în prima zi cu atât mai pozitiv va fi pentru tine impactul primei zile. Vei evita aglomeraţia, vei avea câteva momente de linişte în birou, vei avea mai mult timp să treci în revistă task-urile, etc.

Nu uita ca nu eşti singură

Poate că nu vei reuşi să scapi de sentimentul de copleşire decât la sfârşitul primei zile de lucru, însă trebuie să ştii că nu eşti singura în această situaţie: toţi sunt la fel de stresaţi şi nostalgici după vacanţă. Măcar acest gând ar trebui să te ajute să îţi începi ziua cu bine şi să o duci până la capăt nu doar bine, ci cu o stare de spirit excelentă!

Aşteptări realiste

În mod clar nu vei reuşi să performezi la acelaşi nivel la care lucrai înainte de Sărbători, aşa că trebuie să faci totul cu paşi mărunţi astfel încât să nu faci cine ştie ce boacănă din prima zi. Vei avea nevoie de ceva timp să te reacomodezi dar îţi garantăm că vei reintra în ritmul tău obişnuit rapid dacă îţi vei păstra calmul şi optimismul.

Prioritizează task-urile

Când iţi vei deschide e-mail-ul vei avea pentru câteva clipe senzaţia de sufocare: cine a putut să îţi umple Inbox-ul în perioada asta cu mesaje şi ce au vrut de la tine? Ce lucruri importante ai ratat? Nu te nelinişti ci începe să citeşti mailurile în ordinea inversă în care le-ai primit de la cele mai recente la cele mai vechi. Vei descoperi că majoritatea problemelor care ţi-au fost semnalate în primele mesaje au fost rezolvate.

Nu te panica!

Şi dacă ai impresia că toate cele câteva zeci sau sute de mesaje primite sunt toate probleme de viaţă şi de moarte (cum altfel să trimiţi e-mail-uri în perioada concediului?) fii sigură că jumătate dintre ele sunt absolut inutile: mesaje cu urări trimise în masă, link-uri către filmuleţe hazlii sau oferte de colaborare neinteresante.

Şi ca să îţi ţii stresul în frâu, fii sigură că şi cei care ţi-ai trimis mailurile sunt la fel de îngroziţi de avalanşa de mesaje din prima zi. Nu te panica dacă nu reuşeşti să răspunzi de dimineaţă toturor; dacă e ceva important, te va căuta personal cine are nevoie de tine!

Nu uita de rezoluţii

Chiar dacă nu prea ai avut timp să îţi pui ordine în gânduri sau să îţi reconsideri obiectivele, aşa cum ai plănuit să faci în concediu, asta nu înseamnă că este prea târziu. În plus, tu ştii deja ce vrei de la tine, doar că trebuie să-ţi notezi rezoluţiile, sau cum vrei tu să le spuim pe ceva şi să le ai mereu în faţa ochilor ca să nu mai poţi folosi veşnica scuză „am uitat”. E timpul să creionezi strategii şi să începi noul an cu dreptul!

Oare astrele sunt de partea ta? Ai aflat ce ţi-au pregătit pentru 2014? Dacă nu, citeşte horoscopul pentru 2014 şi fii pregătită pentru ce va urma în plan amoros dar şi în carieră!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *