Focuseaza-te pe obiectivele de cariera

By  | 

Întotdeauna pune pe hârtie ceea ce îţi doreşti (planuri, obiective). Astfel, te poţi întoarce asupra unor idei pentru a le finisa ori doar pentru a-ţi reaminti de ce sunt ele importante pentru tine. Ce e scris nu se uită şi îţi va fi mai uşor să îţi respecţi angajamentele faţă de tine însăţi.

Fă-ţi o hartă a parcursului tău către acele obiective pe care ţi le-ai setat. Nu va fi un singur pas, ci e vorba de mai multe etape care trebuie parcurse integral, sau dacă eşti mai norocoasă, vei fi omul potrivit la locul potrivit. Dacă ştii că ai atuurile necesare, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Fă-ţi o evaluare periodică pentru a realiza dacă eşti sau nu pe dumul cel bun. Dacă eşti în acelaşi punct din care ai plecat sau chiar mai în spate, înseamnă că este ceva în neregulă şi că trebuie să îţi regândeşti parcursul.

Fii realistă! Nu este o ruşine să îţi ”reconfigurezi traseul” carierei dacă îţi dai seama că, de fapt, vrei altceva. Ba chiar, este mai bine să faci schimbarea asta cât mai repede, pentru că timpul nu iartă şi te vei trezi că priveşti în urmă cu regret.

Nu te lăsa distrasă de la drumul tău. Chiar dacă este greu, încearcă să priveşti cu încântare fiecare nouă provocare. Pe cât de important este să îţi atingi obiectivele, pe atât de important este ca drumul să fie unul provocator şi plin de învăţăminte.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *