Flirt si promovare

By  | 

Sex appeal si aliante

Daca ii faci pe barbatii din biroul tau sa tresare la simpla-ti prezenta, multe recompense te astepta: de la un concediu usor obtinut, pana la o marire de salariu pe care nici nu ai cerut-o. Ideea e sa imblanzesti atmosfera si sufletele oamenilor cu o gluma buna, cu un zambet seducator, cu o tinuta ingrijita, aratandu-ti mai mult adevarata personalitate. Totul sa vina de la sine, fara premeditari indelung exersate.

Atentie! Este vorba de flirt inocent, inconstient, ceea ce nu inseamna ca trebuie sa te asezi in poala cuiva, sau sa te apleci peste biroul sefului, atenta la dosarul pe care ti-l comenteaza, pana iti deserti in fata lui tot continutul decolteului. Lucrurile fortate sunt cel putin deplasate si de prost gust.

O strategie care sigur nu da gres este atingerea fizica. Evident, platonica. Adica sa nu profiti de aglomeratia din lift sa-ti lipesti trupul de cine nu trebuie. Dar poti sa stai langa respectivul barbat la masa sau la birou, cand treceti in revista un proiect. Sau ocazional, sa-l atingi cu mana pe umar, pentru a-l face atent la ceva.

Studiile au aratat ca atangerea, chiar si in treacat, a unei persoane, creste miraculos sentimentele bune/parerea buna a respectivei persoane fata de tine. Culege o scama de pe haina colegului, strange-i afectuos mana. Aceasta joaca tactila ti-i apropie pe baieti, ii face mai indatoritori si gata sa te ajute la nevoie.

Fa-l sa-si lase garda jos

Barbatii iau totul ca pe o competitie. Si nu suporta sa piarda. De vina o fi testosteronul, ego-urile lor supradimensionate, sau numai incapatanarea…Dar i-ai vazut si tu… sunt mereu gata de lupta. Cea mai nevinovata discutie o transforma intr-un conflict; te tarasc in ringul de box si lupta pana (cel mai bun) castiga.

Daca vrei sa atragi un coleg sau un superior de partea ta si pentru cauza ta, trebuie sa-l faci mai intai sa-si lase garda jos, sa te asculte. Pana nu ii explici ca nu joci in acelasi campionat in care concureaza el, ca nu aspiri sa ii sufli titlul, te va percepe ca pe un potential dusman.

In masura in care tu vei sti sa conduci discutia/negocierea ca pe un vals si nu ca pe un meci de wrestling, el va fi surprins si ti se va preda.

Flateaza si cucereste

Nu e suficient sa convingi un barbat ca tu esti o tipa super. Trebuie sa-l faci sa creada ca si el este la randu-i o zeitate pe pamant ramasa. Barbatii nu obisnuiesc sa se laude intre ei. O strangere de mana, o bataie pe umar, un cuvant-doua care premiaza munca (reusita, nu autorul ei) – iata tot ce isi pot oferi unul altuia.

In schimb, tu, ca o vulpita ce te afli, arata-te fascinata de el; vei sti sa-l faci sa se simta buricul pamantului. Complimenteaza barbatul din spatele succeselor profesionale. Nu spune: “Ce prezentare fantastica!”, ci: ” Tu i-ai dat gata pe toti!.”

Daca ai abilitatea sa ii ridici cu gratie statuie in viata, va el avea mare grija sa nu cada de pe soclu. Ca sa iti pastrezi aceiasi parere buna despre el, ca sa nu te dezamageasca, se va simti obligat sa te ajute de cate ori i-o ceri. Incet, incet, se va erija in mentorul tau: va trage sforile pentru tine si te va ajuta cu multe sfaturi folositoare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *