Fii spontana incepand de… acum

By  | 

Eşti genul de persoană care preferă să nu iasă din zona de confort sau ai fi dispusă oricând să încerci noi provocări? COSMO îţi propune să alegi spontaneitatea. Iată de ce.

Motivul #1

Dacă eşti spontană, te adaptezi mai uşor situaţiilor. Desigur, îţi poţi face un plan despre unde ai vrea să pleci în vacanţă sau ce vei găti duminică la prânzul în familie, dar a fi spontană mai înseamnă şi să accepţi cu uşurinţă situaţii cre se schimbă neprevăzut.

Motivul #2

Când îţi permiţi în mod conştient să fii spontană cu adevărat, dai undă verde instinctelor şi creativităţii. Acestea două din urmă nu pot fi controlate sau mânuite la comandă, dar pot lua locul analizelor inutile şi poţi astfel să devii mai stăpână pe tine.

Motivul #3

Psihologii spun că e ideal să înţelegi că fericirea şi spontaneitatea, deşi sunt legate între ele, nu pot fi plănuite, dar că le poţi antrena. Cum? Nefiind blocată în acelaşi tipar al vieţii, astfel încât atunci când un aspect al vieţii tale se destabilizează, să nu ştii încotro să o iei şi cum să acţionezi.

Motivul #4

Spontaneitatea îţi deschide căi şi îţi scoate în cale oameni interesanţi. Spune da provocărilor şi străduieşte-te tot timpul, oricât de dificil e, să ieşi din zona ta de confort, pentru că îţi vei schimba viaţa în bine. Stabileşte-ţi o perioadă de timp – o lună, să zicem sau o săptămână – în care să preiei cu inima deschisă orice invitaţie sau propunere. Vei vedea câte şanse îţi ies în cale şi cât de bine te vei simţi în propria piele.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *