Facebook facelift

By  | 

Sunt unele momente în care chiar trebuie să îți faci ordine ȋn viaţă. Dacă habar n-ai de unde să începi, pornește cu o curățenie serioasă în viața virtuală.

Nu se poate spune că următoarea descoperire ne surprinde: Facebook a fost desemnat principala cauză pentru 20% dintre divorţurile ȋnregistrate ȋn ultimii doi ani. Se înțelege. Prea multe informaţii personale dezvăluite, prea multe fotografii cu potenţial compromiţător încărcate, prea multe flirturi…

De asemenea, se pare că din ce ȋn ce mai mulți ajung la psiholog plângându-se de cât de stresantă a devenit viaţa lor socială de când a apărut celebra rețea de socializare: “Am descoperit că oamenii care investesc cel mai mult timp ȋn a socializa online sunt și cei mai predispuşi la a claca din cauza stresului. Firește, fiindcă este ca şi cum ai avea în grijă un mini-canal de ştiri despre tine”, se arată ȋntr-un studiu semnat de Helen G. Gabre, doctor în psihologie ȋn cadrul University of Arkansas at Little Rock.

10 lucruri care iti vor face viata pe Facebook mai usoara

Cu toate acestea, mulți dintre noi nu putem renunţa la Facebook pentru că e pricipala modalitate de a avea prietenii alături atunci când suntem plecți pe meleaguri străine (ca mine, de exemplu). Ceea ce putem face, ȋn schimb, este să punem ȋn aplicare câteva setări pentru a avea parte de o viaţă socială mai liniştită şi mai pe gustul nostru. Primul pas? Unfriend!

Unfriend. Unfollow.

Scapă de cei care nu au nimic de spus!

Ştiu că ai sute de prieteni care postează chestii plictisitoare: ce au mâncat de dimineaţă, ȋn ce restaurant sau bar se află sau că sunt #happy&fit după o sesiune de spinnning. Și mai sunt și unii care te frustrează: prietena care se distrează ȋn Maldive ȋn timp ce tu tu munceşti din greu, de exemplu.

Ce spun statusurile de pe Facebook despre tine

Ceea ce poţi face pentru a avea parte de un feed mai “curat” şi mai interesant, este să-ţi triezi prietenii de pe Facebook. Dă-le “unfriend” fără remuşcări celor care nu au nimic de spus, care încarcă numai prostii sau care te enervează. Dă-le “unfollow” colegilor de serviciu, cunoştinţelor, rudelor sau altor persoane care s-ar simţi jignite de faptul că au fost “desprieteniţi”. Cu “unfollow” eşti în siguranță – ei nu-şi dau seama că nu le mai urmăreşti activitatea, iar tu poţi vedea profilul lor când ai chef.

Add.

Doar pentru cei care merită!

După ce ai eliminat toate persoanele enervante sau plictisitoare, plus toate brand-urile cărora le-ai dat “like” doar pentru că au apărut ȋn “feed” ori pentru că o prietenă te-a rugat, e timpul să-ți populezi pagina de start cu lucrurile și oamenii care te interesează cu adevărat. Indexează reviste de modă, cultură, ştiinţă, literatură, nutriţie şi stil de viaţă sănătos sau artă şi, astfel, vei avea un feed interesant, cu care te vei delecta şi de unde vei avea ce ȋnvăţa. Câţi uitilizatori de Facebook se pot lăuda cu un “feed” care arată genial și oferă numai chestii de calitate, precum o revistă adevărată?

Delete.

Ascunde sau șterge postările din “tinereţe”…

Relaţia cu Facebook este ca o poveste de dragoste cu năbădăi – la ȋnceput te lăfăi în fericirea ȋntâlnirii, aşa că dai prea mult şi prea repede. Respectiv, povesteşti mai tot ce ţi se ȋntâmplă (mai ales tâmpenii), eşti când “in a relationship”, când “single”, când “in an open relationship” şi dai “check in” la toate prostiile, de la ora de zumba la cina de la restaurantul din colț de stradă. Acum, după ce te-ai obişnuit cu Facebook, iar febra noutăţii a dispărut, nici prin cap nu-ţi mai trece să populezi “feed-ul” tuturor cu informaţii răsuflate sau patetice. Din păcate. Însă, Facebook nu uită și nici nu iartă, așa că tot ce ai postat vreodată se găseşte acolo, ȋn Timeline-ul tău.

Ce sa nu postezi pe Facebook cand esti in vacanta

Ce se poate întâmpla? Dacă un angajator te caută pe Facebook, vei fi cel puțin jenată de ceea ce va descoperi. Așa că, fă o curăţenie temeinică printre postări, șterge sau ascunde (ai opţiunea ca doar tu sau prietenii să vadă ce ai scris) toate lucrurile care nu-ți fac cinste. Chiar dacă-ţi va lua o zi ȋntreagă de muncă şi nervi, îți garantez că merită efortul.

Comments

comments