Facebook: cum cauti un job nou

By  | 

Oricât de bizar ar părea, Facebook-ul este un instrument de căutare de joburi foarte util. Aşa cum profilul tău de facebook te poate ajuta să devii şomeră, el poate constitui un mare avantaj în ”vânătoarea” ta de locuri de muncă.

Networking

Plecând de la ideea că ”dacă nu ai profil de Facebook, nu existi”, majoritatea profesioniştilor care te interesează pe tine au cont pe această reţea de socializare extrem de populară. Cu un singur click te poţi ”împrieteni” cu oameni pe care îi admiri din domeniul tău profesional şi posibil angajatori. 

Status updatat

Gata, odată ce ai o legătură pe Facebook cu posibilii tăi angajatori, ai grijă ce postezi de acum înainte. Fotografiile de la party-uri nebuni trebuie să dispară pentru a avea o imagine cât mai ”curată”, iar statusurile tale trebuie să reflecte interesele tale profesionale. Fă comentarii inteligente la postările oamenilor de care eşti interesată, pentru a te face remarcată. Când vă veţi întâlni faţă în faţă, eventual la interviu, vei avea deja un punct în plus.

Anunţă-i pe prietenii tăi de pe Facebook că eşti în căutarea unui job, poate că cineva este interesat de disponibilitatea ta profesională. Sau poate că aceştia îţi vor recomanda job-uri despre care ştiu că sunt disponibile.

Grupuri de discuţii active

O altă unealtă online de care poţi profita sunt grupurile de discuţii de pe Facebook, unde te poţi face remarcată prin postări sau comentarii inteligente. Nu trebuie să fii hiperactivă pe grupurile de discuţii, trebuie doar să faci observaţiile corecte şi vei câştiga admiraţia şi interesul unor persoane care activează în domeniul de care eşti interesată.

CV inedit

Profilul de Facebook funcţionează practic la fel ca un CV, pentru că există secţiunea de informaţii unde sunt trecute studiile şi experienţa profesională. În plus, dacă ai şi alte rezultate deosebite, poţi să le promovezi prin postări: fotografii cu bijuterii create de tine, link-uri de pe blogul personal de fotografie sau cu articole despre tine.

Nimeni nu îţi poate garanta că vei găsi un job cu ajutorul profilului de Facebook, însă merită să îţi încerci norocul, mai ales în acestea vremuri profund tehnologizate.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *