Fa impresie la sedinta!

By  | 

Chiar dacă-ţi faci treaba ca la carte, eficient şi impecabil, tot mai ai nevoie de puţină auto-promovare pentru ca şefii să te ia în considerare pentru o promovare pe un post mai bun şi cu bani mai mulţi. Iată care sunt cele trei şmecherii pe care merită să le arunci în joc în timpul unei şedinţe de departament pentru a câştiga puncte în ochii şefului şi a încasa jobul de vis pe care-l visezi. 

1. Ce vrei să spui?

Nu deschide gura până în momentul în care nu-ţi este clar ce ai de gând să spui. Întreabă-te:”Ce am de spus? Ce decizie îmi doresc să ia şefii după ce se termină şedinţa?”. Răspunde-ţi la aceste întrebări, fă-ţi planul de atac şi discursul în funcţie de răspunsurile pe care ţi le dai. 

Construieşte-ţi discursul punând accent pe avantajele pe care le-ar avea firma în urma aplicării strategiei tale. De exemplu, dacă prezinţi un plan de marketing, spune aşa:”Această strategie va creşte gradul de recunoaştere a brandului (brand awareness) cu x procente, ducând astfel şi la o creştere a vânzărilor cu un procent estimat de X.” Ideea este să nu baţi câmpii, ci să fii clară şi concisă în expunererea ideilor. 

2. Dacă ai uitat ce ai de spus…

… nu te panica. Este foarte important să-ţi menţii calmul pentru că în acest fel dai dovadă de profesionalism şi stăpânire de sine, două trăsături definitorii de caracter pentru un angajat de încredere.  

Trage aer în piept, relaxează-te şi repetă ultima propoziţie. De cele mai multe ori, acest truc va repune în funcţiune firul logic al ideii pe care vrei s-o expui de acolo de unde ai lăsat-o. 

3. Mai presus de cuvinte…

… se află de cele mai multe ori imaginea. Astfel, decât să te rezumi la un discurs, mai bine fă o prezentare frumoasă în Power Point, găseşte fotografii, video-uri sau ilustraţii care să întărească cele spuse de tine. 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *