Expresii de zi cu zi pe care nu trebuie sa le mai folosesti

By  | 

Sigur ca ai un vocabular impecabil, pe care te străduieşti constant să ţi-l îmbunătăţeşti, dar fii atentă la următoarele ponturi pentru a fi sigură că faci o impresie excelentă.

Foloseste cuvinte obisnuite

Adică, nu scrie şi nu vorbi în termeni (prea) elevaţi, doar de dragul de a părea deşteaptă şi citită. Studiile au arătat că atunci când te exprimi liber, dar natural şi pe înţelesul tuturor eşti mai câştigată decât dacă foloseşti prea frecvent cuvinte pretenţioase.

Renunta sa tii cocktail-il in mana

Studiile au arătat că atunci când îţi ţii în mână paharul de alcool şi socializezi, pierzi din veridicitate şi lumea e mai dispusă să nu te ia în serios. Sigur, dacă eşti în club nu e cazul de discuţii academice, dar într-un context în care te-ai afla la o cină cu tot departamentul în cadrul căruia lucrezi, e indicat să îţi comanzi un fresh, decât un cocktail pe bază de alcool.

Ai grija cu sensul cuvintelor

Un studiu a scos la iveală că majoritatea dintre noi avem cuvinte şi expresii pe care le folosim în mod… eronat. La noi, unele dintre cele mai frecvente greşeli de exprimare pe care le fac oamenii este să spună locaţie, gândindu-se la un loc unde are loc un anume eveniment. Or locaţie, conform DEX înseamnă <chirie plătită pentru anumite lucruri luate în folosinţă temporară>. Asigură-te că eşti stăpână pe sensul expresiilor şi evită să faci gafe penibile.

Nu evita sa privesti in ochi

Ok, chiar dacă am deviat puţin şi nu mai e vorba chiar de o expresie anumită, e important să menţionăm faptul că atunci când discuţi cu cineva, străduieşte-te să menţii contactul vizual. Un studiu a descoperit faptul că atunci când priveşti în ochi interlocutorii când discutaţi, le dai senzaţia că eşti o persoană inteligentă. Sigur, poate ai emoţii cu unii dintre ei, dar forţează-te să nu ţii privirea în pământ mai mult de câteva secunde.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *