Evita aceste riscuri camuflate

By  | 

Cele mai simple gesturi ale tale, parte din rutina zilnică, pot deveni periculoase pentru sănătatea ta daca nu iei în considerare anumiți factori. Iată cum eviți aceste riscuri camuflate.

Oricine ştie că nu e igienic să foloseşti periuţa de dinţi a altcuiva, chit că e vorba despre partenerul de viaţă. Sau că nu e recomandat să intri în contact cu capacul toaletei nici chiar în hoteluri, unde dezinfectarea e obligatorie. Însă cu siguranţă nu ţi-ai imaginat că ai putea să suferi de pe urma unor activităţi sau obiceiuri la care apelezi tocmai pentru a-ţi spori confortul fizic şi psihic.

Utilizări alternative pentru lacul de unghii

Uscătorul de mâini

Spălarea mâinilor e esenţială pentru a te feri de microbi, însă pericolul nu dispare în momentul în care ai folosit săpunul. Este foarte important modul în care te usuci pe mâini. În băile comune, prosopul iese din discuţie, iar şerveţele nu au toate. Ce rămâne de făcut? Cu siguranţă există un uscător de mâini. Să vedem cât este de sigur… Cercetătorii de la o Universitate australiană susţin că nu sunt deloc igienice: aerul cald pe care acestea îl emit este un mediu propice pentru microbi, iar suflul aparatului nu face decât să direcţioneze bacteriile către mâinile tale, ceea ce poate însemna că eşti mai murdară pe mâini decât înainte de a te spăla.

Strănutul reprimat

Tendinţa generală este aceea de a ne abţine să strănutăm, în principal pentru a nu-i deranja pe cei din jur. Doar că nu e sănătos deloc! Viteza cu care un strănut se declanşează este de aproape 160 de kilometri pe oră. În momentul în care te abţii, trupul tău va fi nevoit să se confrunte cu o schimbare majoră de presiune. În aceste condiţii, se poate întâmpla să ţi se perforeze timpanele…

Apă potabilă la înălţime

Ai călătorit cel puţin o dată cu avionul şi ai cerut însoţitoarei de bord să-ţi aducă un pahar cu apă.  Atenţie, însă… e posibil să fie apă de la robinet, despre care nu ştii cu exactitate dacă respectă standardele de calitate (poate provoca afecţiuni digestive). Controalele efectuate de autorităţile de mediu pe câteva curse transatlantice au descoperit că apa oferită gratis în avioane provenea din sticle reumplute (de către însoţitorii de bord) cu apă de la robinet. De aceea, ei au recomandat consumul de apă din sticle mici, pe care să le desigilăm personal.

Muzică în cască

Mai toată lumea ascultă azi muzică la căşti…  La telefon, la radio sau la Ipod – orele trec mai repede şi mai plăcut pe melodiile preferate. Cercetările arată că, deşi eventualele modificări în fineţea auzului nu apar imediat, poate fi periculos să stai multă vreme cu tobele bubuind în urechi, iar odată ce răul e făcut, nu mai poate fi remediat. Zgomotul din căşti n-ar trebui să depăşească limita de 90 de decibeli, adică în medie două treimi din limita maximă de volum a unui Ipod.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *