Esti sigura ca alegi gustari sanatoase?

By  | 

Că este o gustărică de ora 13 sau 23, toate ne înfruptăm din diverse bunătăți crezând că nu ne îngrașă. Din păcate, aceste snack-uri sunt doar aparent ”nevinovate”. Noi îți spunem cum să alegi doar gustari sanatoase.

Popcornul și ”gogoșile” sale

”Nu avem aproape nici o calorie. Suntem și calde și gustoase! De ce să nu iei două pungi?”
Adevărul: Noul tip de popcorn (făcut cu ajutorul aerului cald care determina semintele să pocnească) poate avea mai puține calorii, un indice glicemic scăzut și vitaminele B și E. Dar ai grijă la popcornul obișnuit, plin de grăsimi, zahăr și sare.
Mai bine: O mână de migdale.

Scorneli de fructe uscate

”Ei, hai, suntem fructe! Evident că suntem bune pentru tine. Nici nu îngrășăm!”
Adevărul: Ei, nu chiar. Fructele uscate sunt acoperite de sulf (care poate determina alergii) pentru a putea rezista mai mult la raft și au foarte mult zahăr – citește eticheta și fă diferența între ”confiat” (cu zahăr) și “uscat” (fără zahăr).
Mai bine: Un măr.

Tromboane de baton muesli

”Suntem perfecte când ești în mișcare și nici nu suntem Kit Kat sau Mars.”
Adevărul: Ne pare rău, dar grămada de zahăr și calorii pe care le conțin nu le tranformă într-o gustare sănătoasă, recomandată ca înlocuitor pentru batoanele de ciocolată.
Mai bine: O banană.

Brioșe și minciuni integrale

”Suntem integrale, adică avem fibre, slăbim și eficientizăm digestia. Din punctul nostru de vedere, avem și aripioare de îngeraș.”
Adevărul: Din păcate, și cele cu semințe au grăsimi și mulți carbohidrați, ”ingrediente” care îți vor da stare de somnolență.
Mai bine: O felie sau un sfert de baghetă de pâine cu stafide.

Amăgirile orezului expandat

”OK, poate că avem gust de carton, dar nu avem sare și nici grăsimi.”
Adevărul: La doar 23 de kcal bucata, ți se pot părea ”light”, dar să știi că alte beneficii nu prea mai au. Din păcate, sunt pline de carbohidrați și nici nu au gust prea bun.
Mai bine: Crackeri din făină integrală

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *