Esti prea pretentioasa in alegerea partenerului?

By  | 

Oricine are standarde, ar fi şi ciudat să nu avem. Însă Făt Frumosul cel perfect nu există şi, nu te supăra că îţi spun, dar nici tu nu eşti perfectă. Sigur, poate că tu eşti mulţumită de tine şi te consideri cea mai grozavă persoană din lume, însă te-ai gândit vreodată că şi tipii pe care îi refuzi sunt în aceeaşi situaţie? Nu orice bărbat îşi doreşte să aibă o relaţie cu tine, nu? Poate că nici tu nu te ridici la aşteptările altora…

Ce asteptari trebuie sa ai de la o relatie

Acestea fiind spuse, hai să vedem dacă şi tu eşti prea pretenţioasă:

În primul rând, cum arată pentru tine lista calităţilor bărbatului perfect? Inteligenţa, umorul, încrederea şi altele asemenea îşi au locul acolo, bineînţeles, dar la ce altceva te-ai mai gândit? Să aibă şi masterat şi doctorat? Să aibă neapărat ochii verzi? Să fie plin de muşchi? Să nu aibă deloc păr pe piept? Să aibă un anumit accent? Să ştie să facă masaj? 

Apoi, prietenii tăi ce părere au despre viaţa ta sentimentală? Sunt de părere că pur şi simplu nu ai avut noroc să găseşti un tip ok sau îţi repetă că eşti prea pretenţioasă? Dacă prea multe persoane îţi spun acelaşi lucru, poate ar fi bine să începi să îi crezi.

Cum sa iti gasesti perechea in 2015

De asemenea, de cât timp nu ai mai acceptat o întâlnire şi de ce? Prima impresie contează întotdeauna şi, într-un fel, este normal să judecăm oamenii în primul rând pentru cum arată, pentru că… pur şi simplu vedem întâi această parte din ei şi abia după reuşim să îi cunoaştem. Dar ai tendinţa de a refuza un tip doar pentru că e îmbrăcat cu un pulover urât sau are barba nearanjată? Dacă răspunsul este „da”, poate că eşti puţin superficială.

Cât despre aşteptările tale de la relaţii, oare nu cumva sunt prea mari? Citeşte articolul nostru pe acest subiect şi analizează-te puţin, este posibil să ai problema aceasta. 

Nu în ultimul rând, priveşte puţin în jur la cuplurile care sunt căsătorite de zeci de ani, cum ar fi părinţii sau bunicii tăi. Ţi se pare că sunt nişte persoane cu adevărat excepţionale, care nu au nici măcar cel mai mic defect? Bineînţeles că nu, dar au rezistat atât de mult timp împreună pentru că se iubesc şi realizează că perfecţiunea nu există! Cu siguranţă ai auzit-o măcar o dată pe mama ta plângându-se de un obicei enervant al tatălui tău, dar nu l-a părăsit doar din motivul acesta.

Ca o concluzie, încearcă să nu mai analizezi atât de mult persoanele din jurul tău. Este normal să vrei să ai o relaţie cu un tip grozav, dar învaţă să treci peste anumite defecte. Încă o dată: nimeni nu este perfect!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *