Esti introvertita fara sa stii?

By  | 

Eticheta de „introvertit” se pune de obicei persoanelor care sunt tăcute, timide şi nesociabile, însă acestea nu se aplică tuturor. Multe persoane nici măcar nu cred că sunt introvertite tocmai pentru că nu sunt în niciun caz timide. Deci cum îţi dai seama dacă eşti introvertită sau extrovertită?

Iată câteva dintre semnele care „te dau de gol”:

Nu eşti entuziasmată când cunoşti oameni noi

Introvertiţii se simt secaţi de energie atunci când cunosc oameni noi. Asta nu înseamnă că nu îşi pot face prieteni (sau nu vor), ci pur şi simplu să aibă o conversaţie cu o persoană nouă îl oboseşte.

Îţi place să stai singură

Introvertiţii au nevoie să stea singuri din când în când pentru a avea mai multă energie, spre deosebire de extrovertiţi care se încarcă cu energie când sunt înconjuraţi de oameni. Fie că citeşti, te uiţi la filme sau pur şi simplu stai în pat uitându-te la tv, să stai singură îţi face plăcere şi nu simţi nevoia de companie.

Preferi să comunici în scris

Introvertiţii preferă discuţiile scurte şi profunde decât pe cele lungi care nu duc nicăieri. Socializarea îi epuizează, aşa că preferă să ignore uneori telefonul prietenei care sună pentru a vorbi o oră întreagă despre iubitul ei, preferând sms-uri scurte. În plus, se simt mai confortabil să discute anumite lucruri prin scris.

Nu îţi plac surprizele

Introvertiţii au nevoie de o anumită siguranţă, aşa că nu le plac surprizele pentru că nu ştiu la ce să se aştepte. Preferă să aibă control asupra a ce se întâmplă în jur. 

Când eşti stresată, te retragi

S-ar putea spune despre introvertiţi că fug de problemele lor, însă de fapt ei doar simt nevoia să se retragă puţin pentru a-şi încărca bateriile. În timp ce extrovertiţii vor reacţiona vizibil (şi, de multe ori, zgomotos) atunci când sunt stresaţi, introvertiţii se vor simţi copleşiţi şi vor avea nevoie de puţin timp pentru a-şi recăpăta energia.

Observi detalii

De regulă, introvertiţii se simt copleşiţi de prea mulţi stimuli, motiv pentru care sunt mai buni în a observa detalii pe care alţii le trec cu vederea. Studiile arată că introvertiţii prezintă o activitate cerebrală mai crescută decât extrovertiţii atunci când procesează informaţiile vizuale.

Tu te consideri introvertită sau extrovertită?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *