Esti dependenta de retelele de socializare?

By  | 

Iată mai jos care este profilul dependentului de reţele de socializare. Dacă te regăseşti şi tu în descriere este cazul să faci o schimbare radicală în felul în care îţi petreci timpul şi să trăieşti mai intens în ”real life”.

#1 Primul lucru pe care îl faci dimineaţa după ce ”faci ochi” este să îţi verifici profilul de Facebook pe smartphone. Cine ştie ce s-a întâmplat în cele 7-8 ore de somn de când ţi-ai închis laptopul?

#2 Când îţi faci de lucru prin bucătărie postezi mereu fotografii cu preparatele atent ornate pe profilul de Facebook…chiar dacă nu este ceva cu adevărat spectaculos.

#3 Dacă te întreabă o colegă cum a fost în weekend la munte, o redirecţionezi pe Instagram să se uite la fotografiile pe care le-ai făcut (din belşug), ca să îşi facă o părere mai clară. 

#4 Abuzezi de butonul de check in nu doar o dată pe săptămână când mergi într-un loc nou sau deosebit, ci de mai multe ori pe zi: @work, @lunch, @metrou @the gym şi tot aşa. Ai grijă, aşa îşi aleg unii hoţi ”victimele”, pentru că le cunosc programul detaliat.

#5 Te uiţi la ultimul episod din serialul tău preferat şi faci un ”rezumat” pe Twitter, unde îţi exprimi frustrările sau încântarea fără să anunţi spoilerele! Aşa te alegi cu ”Unfollow”, să ştii!

#6 Când eşti cu iubitul tău, acesta îţi reproşează adeseori că îţi petreci prea mult timp pe profilul de Facebook sau pe Pinterest, care sunt singurele tale surse de noutăţi. Ai devenit dependentă de” food porn”, nu-i aşa?

#7 Când dai peste ceva funny pe net, imediat distribui pe toate reţelele de socializare pe care ai cont. Majoritatea nopţilor le pierzi oricum pe Pinterest, pierdută printre citate şi poze cu pantofi. Nu orice este pin-uit pe board la tine!

#8 Ai devenit maestră în ”selfies”. Ce altă metodă poate fi mai eficientă pentru a-ţi verifica machiajul sau cât de seducător poţi să zâmbeşti? Cele mai reuşite sunt postate, binenţeles!

#9 Nici nu le mai ţii socoteală prietenilor/follower-ilor de pe Facebook sau Twitter, atât de mulţi sunt. Iar pe 70% dintre ei nici măcar nu îi cunoşti.

#10 Nu îţi mai suni prietenii decât în caz de urgenţă, vorbiţi doar pe Whatsapp. În schimb ţii legătura cu mulţi dintre cei care joacă aceleaşi jocuri ca şi tine pe Facebook. Dai vieţi la schimb.

Dacă te recunoşti în profilul dependentului de reţele de socializare, ceea ce este trist, îţi oferim câteva sfaturi care să te ajute să combaţi dependenţa. Presupunând că vrei o schimbare în viaţa ta.

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *