Esti dependenta de messenger?

By  | 

Stim ca sunt sanse mari sa fii nedezlipita de viata ta online. Dar din ce in ce mai multe femei spun ca imputinarea relatiilor fata in fata le face sa se simta nelinistite si sa se fasticeasca la intalnirile in carne si oase. Sfaturile noastre iti vor readuce curajul si carisma.

Cum repari lucrurile cu prietenii tai?

Da, da, esti super-ocupata, stim. Dar cel mai probabil pierzi – fara sa stii – multe ocazii de a te vedea cu cei care iti plac. In loc sa pranzesti in fata computerului, cum ar fi sa mananci o salata cu o prietena care lucreaza in zona?

Cand te vezi cu amicii, asigura-te ca treci mai departe de: “Si ce mai zici?”. Inainte de a te vedea cu respectivii, arunca un ochi pe titlurile zilei sau citeste articole din rubrica “Tu cu Tine”. Si nu te feri de imbratisarea “mi-a fost dor de tine” pe care, in mod normal, ai trimite-o sub forma unui emoticon – te leaga de persoana respectiva si din punct de vedere emotional.

O alta miscare buna este sa observi ceva schimbat sau dragut; daca are o tunsoare noua, fa-i complimente. Nu uita sa ai contact vizual (fara sa te zgaiesti). Vei descoperi ca nu se compara cu un “chat”.

Cum sa comunici mai bine cu sefa/seful?

Ca sa revii pe radarul superiorului tau, trebuie sa lasi o impresie care sa treaca de ecranul calculatorului si de casuta cu “primite” din e-mail. Mai bine i-ai trimite un mesaj cum ar fi: “Pot cere asistentului tau sa-ti programeze o intalnire de zece minute cu mine? Ar putea fi mai usor sa-ti impartasesc ideile mele daca suntem fata in fata.”

Iar cand reusesti sa faci asta, concentreaza-te mai putin pe a da cele mai bune raspunsuri si incearca sa pui cele mai inteligente intrebari. Daca nu lucrezi intr-un birou, inmaneaza-i o nota, un mesaj sau chiar un e-mail primit de la un client satisfacut. Va asocia succesul cu fata ta.

Cand ti se intimpla sa ai o intalnire neasteptata (cum ar fi in lift) cu mai marele companiei, pur si simplu zambeste si mergi pe simpla: “Ma bucur ca am ocazia de a ma prezenta si de a va spune cat de mult imi place sa lucrez aici”.

Cum sa te apropii de iubitul tau?

Inventeaza o “rutina” saptamanala amuzanta, care sa nu includa niciun fel de gadget si care sa dureze cel putin doua ore. Incearca sa alternezi activitati mai usoare, cum ar fi o plimbare catre cofetarie, cu super-ore de consumare a caloriilor, cum ar fi sporturile extreme.

Apoi, renunta la ping-pongul cu SMS-uri de tipul: “Si ce mai faci?”. Spune-i doar: “O sa afli daca treci sa ma vezi.”, si refuza sa-i raspunzi la mesaje pana cand nu se infiinteaza la usa ta.

COSMOPONT: Acum cativa ani, cuplurile care isi doreau mai multa intimitate au izgonit televizorul din dormitoarele lor. Ar trebui sa te gandesti sa faceti acelasi lucru si cu laptop-urile voastre.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *