Esti ceea ce… desenezi

By  | 

Oare ce te inspiră în momentul în care – vorbind la telefon , desenezi tot felul de chestii pe marginile revistelor sau pe foile care-ţi stau la îndemână? 

Teoretic, o faci inconştient. Că doar eşti absorbită de conversaţia aprinsă de la telefon! Sau te gândeşti la cea mai bună soluţie pentru problema ta. Şi, la urma urmei, n-ai conştientizat nici măcar momentul în care ai luat pixul sau creionul în mână. Ba mai mult, nu ţi-ai dat seama nici pe ce scrii; nu ţi s-a întâmplat să constaţi că tocmai ce-ai aplicat o mare mâzgăleală pe un… certificat important, a cărui copie n-o mai poţi obţine fără bătăi de cap? Dacă ştii că ai asemenea obiceiuri, încearcă să nu laşi documente importante la vedere.

Uneori, micile noastre desene conţin elemente uşor de identificat, care reflectă gândurile ce ne bântuie în subconştient. Desigur, nu le putem identifica pe toate, însă le-am ales pe cele mai des întâlnite. Dar nu ne-am fi descurcat să le interpretăm fără un pic de ajutor, aşa că am apelat la explicaţiile unui specialist în terapia prin… artă! Hai, scotoceşte-ţi sertarele şi caută hârtii marcate astfel şi află care e explicaţia lor!

Ah, inima mea….

Chiar de-ai depăşit de mult de vârsta la care conturai inimioare săgetate la sfârşitul caietului de „geogra” (atunci le făceai conştient, fiind cu gândul la cel care-ţi furase inima), să nu te surprindă că ai desenat aşa ceva în timpul unei şedinţe – deşi ai fost atentă la ce se vorbea pe contractul unui client important al companiei la care lucrezi. Chiar dacă gândul tău era la cifre, termeni şi alte condiţii specifice, desenele n-au nici în clin nici în mânecă cu domeniul respectiv. Inima aceea e semn că eşti o persoană sentimentală, sau că de curând inima (cea adevărată) ţi-a fost frântă de un bărbat. Cum, sunt mai multe? Asta înseamnă că s-a întâmplat chiar foarte recent. Desigur, se poate întâmpla să dai şi peste inimi desenate în interiorul altora, de unde se vede treaba că ai nevoie de ceva mai multă afecţiune decât în momentul de faţă.

Steaua fără nume

Unul dintre cele mai frecvente exerciţii ale degetelor în momentul când posedă un instrument de scris este cel al steluţelor desenate fără să ridici pixul de pe hârtie. După care îţi intră în reflex şi le execuţi inconştient. Semnificaţia lor este chiar una logică: aspiraţiile tale. Şi nu numai asta: ele mai spun că eşti o tipă tenace, optimistă şi care nu se dă înapoi de la nimic pentru a obţine ceea ce-şi doreşte. Iar dacă ai desenat multe-multe stele micuţe, eşti o romantică cum nu s-a mai întâlnit!

Floricele pe câmpii

Reiese că eşti foarte sociabilă şi altruistă; oricine îţi spune ce problemă are va primi ajutorul tău fără să o ceară în mod expres. Totodată, florile desenate de tine mai pot indica faptul că eşti pe punctul să depăşeşti o criză sau să te recuperezi după o pierdere suferită, orice ar însemna asta. Dacă bietele floricele sunt compuse din linii accentuate şi repetate, înseamnă că ai o voinţă de fier, că insişti exact cât trebuie, însă toate aceste calităţi îşi au rădăcinile într-o lipsă de încredere în propriile forţe; eşti un exemplu bun că defectele pot da naştere unor calităţi importante.

Peştişorul de aur

Înotătoarele care se bălăcesc pe hârtia ta „vorbesc” şi ele tot despre tine, spun că eşti într-o fază în care te simţi provocată de ceva anume, ceva ce poate scoate la iveală tot ce ai mai bun în tine. Şi cu cât bancurile de peştişori sunt mai mari, cu atât mai interesantă este situaţia care te provoacă.

Spirale

Ai o energie nemaipomenită, eşti optimistă şi poţi insufla cu uşurinţă acest sentiment şi celor din jur. Nu duci deloc lipsă de încredere în tine, eşti o fire întreprinzătoare, care vede oportunitatea acolo unde nimeni n-o desluşeşte, inclusiv în anumite situaţii de criză.

Numele tău

Când eram mici, ne scriam numele folosindu-ne de tot felul de artificii: floricele, inimioare în loc de puncte, treme, tilde etc. Unele dintre noi n-au scăpat nici acum de obiceiul acesta, oricât de departe ne-am ţine de uneltele de scris (din cauza tastaturii). Oare de ce se întâmplă să ne trezim că ne-am scris numele de zeci de ori pe orice ne pică în mână? Exceptând cazurile celor care-şi exersează semnătură cu ceva timp înainte să se prezinte la sfatul popular să-şi schimbe numele de familie (care o fac sub influenţa clopoţeilor imaginari de nuntă), „ticul” cu pricina arată că eşti o persoană foarte preocupată de sine, ceea ce nu e neapărat un lucru rău (dacă nu întreci măsura şi devii narcisistă şi egocentristă).

Ţi-am dat un inel!

Sau mai multe! Ceea ce denotă că eşti o fire încăpăţânată şi insistentă. Cercurile arată că eşti o persoană blândă şi conciliantă, dar şi închisă în tine. Iar dacă aceste cercuri rezultă în urma unei înşiruiri (un arc sau un lanţ), înseamnă că eşti genul de persoană care nu prea învaţă din greşeli; ai o persoană care acţionează la „indigo”. Totodată, eşti genul de femeie pe care rutina nu o deranjează, din contră, te înfurii din cale-afară dacă eşti scoasă din ale tale!

În pătrăţele

Nici tu nu ştiai că eşti atât de puternică, stabilă şi sigură pe tine. Mai mult decât atât, flerul tău ar putea pune în încurcătură orice detectiv, căci te pricepi de minune să citeşti omul de la distanţă şi să-i desluşeşti imediat pe cei în care poţi avea deplină încredere. Apreciezi oamenii integri (ca tine) şi îţi place să stai în compania lor. Până acum nu te-ai prea înşelat, aşa că ai şanse foarte mari să-ţi croieşti un drum fără bariere în viaţă. Pătratele (ca şi dreptunghiurile) indică totodată, prin forma lor de cadru perfect, faptul că faci întotdeauna apel la raţiune. Te-am ghicit, nu? Încă un lucru: dacă formele geometrice de care vorbim sunt umplute, simţi nevoia să te faci înţeleasă: repeţi ori de câte ori e nevoie!

Liniuţe

În cazul de faţă, tu ar trebui să ştii cel mai bine care-i substratul! Liniile pot indica o creativitate fără margini; poate eşti într-o situaţie în care lucrurile trebuie puse la punct, iar tu simţi nevoia să faci puţină ordine (în casă, în carieră, în familie sau în viaţa ta amoroasă). Asta ar fi o posibilitate! Există şi a doua, o variantă mai puţin dorită: rezistenţa ta la stres cam lasă de dorit. Simţi că eşti într-o situaţie fără ieşire, răbdarea te-a cam părăsit, eşti orbită de obiectivul acela imposibil, ceea ce te împiedică să te gândeşti la soluţii. Că tot vorbim despre linii, dacă foaia pe care ai desenat e liniată, iar tu te-ai „manifestat” între linii, fără să le atingi, eşti o mică rebelă; ţii mult la libertatea ta!

…Şerpi?!

Hmm, te-am prins! Ori eşti în perioada aceea extrem de încărcată… când tropăie hormonii, ori a expirat timpul cât ai fost „solo”ori abstinentă. Asta înseamnă că e vremea să treci la acţiune, căci desenul tău este un simbol falic. Dacă „târâtoarea” pe care ai desenat-o e încolăcită, trebuie să ai o discuţie cu iubitul tău, pentru că viaţa ta sexuală din ultima vreme nu te mai satisface.

Comments

comments