Este ok o relaţie cu prietenul fostului?

By  | 

Pe toată durata relaţiei te-ai înţeles foarte bine cu prietenul iubitului tău. După ce v-aţi despărţit aţi continuat să vorbiţi şi să ieşiţi împreună, iar recent ai realizat că ai început să te îndrăgosteşti de el. Te întrebi uneori dacă ar fi ok să începeţi o relaţie…

În primul rând, în ce relaţii eşti acum cu fostul?

V-aţi despărţit în urma unor certuri, pentru că unul dintre voi l-a înşelat pe celalalt sau pentru că pur şi simplu relaţia nu mai funcţiona? Tu eşti cea care a pus punct, iar el încă speră că vă veţi mai împăca? Contează foarte mult ce simţiţi unul pentru altul în momentul de faţă. 

Dacă nici tu şi nici el nu vreţi să vă împăcaţi şi dacă sunteţi mai mult sau mai puţin indiferenţi unul celuilalt, şansele să fie de acord cu o relaţie între tine şi prietenul lui sunt destul de mari.

Prietenul lui este interesat de tine?

Înainte să te gândeşti prea departe, eşti sigură că prietenul lui este interesat de tine? În unele cazuri, bărbaţii îşi pot pune amicii să se prefacă că te plac doar pentru a-ţi frânge inima indirect şi a se răzbuna pe tine; din acest motiv contează şi în ce relaţii sunteţi acum.

Dacă nu consideri acest lucru posibil, discută cu el despre asta. Poate că te place cu adevărat, dar nu crede că o relaţie ar fi potrivită în condiţiile date. Vorbiţi deschis şi sincer.

Fostul tău este de acord?

Niciodată nu este o idee bună să începi o relaţie cu prietenul fostului tău pe la spatele lui; mai devreme sau mai târziu oricum o să afle. În plus, cum te vei simţi să ştii că iubitul tău îşi minte mereu prietenii privitor la tine, pentru ca fostul tău să nu afle de relaţie? Singura variantă în care v-aţi putea ascunde ar fi un simplu one night stand de care nu este nevoie să afle pentru că acum viaţa ta sexuală nu mai este problema lui.

Cel mai potrivit este să afli dacă fostul tău este sau nu de acord cu această relaţie. Totuşi, lasă-l pe prietenul lui să îl întrebe, iar tu stai deoparte. Deşi e de la sine înţeles, simt nevoia să menţionez şi că nu trebuie să vă grăbiţi. Lasă să treacă măcar o lună-două de la despărţire.

Ce faci după ce aţi început relaţia?

Deşi fostul tău a fost de acord, situaţia încă este un pic delicată, aşa că nu este recomandat să vă afişaţi prea mult în faţa lui. Fie că îi mai pasă sau nu de tine, trebuie să accepţi că o perioadă va fi puţin deranjant pentru el să vadă un alt bărbat cu fosta lui. Nu spun să nu ieşiţi împreună dacă este şi el de faţă, ci să o faceţi cu bun simţ.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *