#EpicFail pe Facebook

By  | 

Facebook-ul îți folosește la două lucruri: să afli noutăți și să spionezi. Doar că, uneori, joaca ta de-a detectivul ia o întorsătură… neplăcută.

#1. Bara de căutare…ratată.

Moment clasic pe Facebook: vrei să tastezi numele persoanei “investigate” în bara de căutare, dar nimerești la status… Așa se face că, atunci când prietenii tăi vor naviga printre fotografiile obișnuite cu pisicuțe și mâncare, vor descoperi statusul tău simplu și la obiect: Daniel Popescu. E foarte posibil să nici nu realizezi gafa pe care tocmai ai făcut-o și să mergi cuminte la culcare, lăsându-i întregii liste de prieteni suficient timp pentru a afla numele celui care te obsedează și, eventual, pentru a te compătimi. N-aș vrea să fiu în locul tău când te trezești…

Top 10 citate motivationale pe Facebook

#2. Revărsarea de detalii

Știi povestea: te întâlnești întâmplător cu el la cinema și când îți zâmbește, uiți și cum te cheamă. Pentru că trebuie să spui ceva, orice, începi să menționezi detalii pe care nu le-ai putea ști decât de pe pagina lui de Facebook. O întrebare precum: „Te-ai distrat aseară la petrecerea prietenului tău?” nu e un început prea bun de conversație, dacă nu vrei să afle că-i verifici pagina de Facebook la fiecare cinci minute. Și nu vrei, crede-mă.

Facebook facelift

#3. Misterioasele căi ale cererii de prietenie

Persoana pe care o investighezi s-a împrietenit recent cu o tipă dubios de blondă. Hmm, trebuie neapărat să afli ceva despre ea, un detaliu oricât de mic, care să ducă mai departe cercetările tale amănunțite. Doar că, în vâltoarea click-urilor, apeși din greșeală butonul “Add friend”. Ups! – tocmai i-ai trimis cerere de prietenie unei persoane care nu are idee cine ești, dar care își va da seama cam ce urmărești imediat ce va observa că aveți un prieten comun. Din păcate, n-ai cum s-o mai dregi. This action cannot be undone.

10 lucruri care iti vor face viata mai usoara pe Facebook

#4. Comentariul disperat

Pentru că Facebook are grijă să noteze ora fiecărei acțiuni, toată lumea va ști că ai scris un comentariu la două secunde după ce feblețea ta a postat o fotografie din club. Acest lucru nu indică doar faptul că îi vânezi postările, ci și că respectiva persoană se află în lista ta de “prieteni apropiați”, astfel că primești alertă de fiecare dată când postează ceva. Data viitoare, asigură-te că mai întâi respiri profund, analizezi particulele de praf de pe birou, îți verifici manichiura…și abia apoi postezi un comentariu. Așa nu vei părea disperată.

#5. Comentariul obraznic

Ești în club cu fetele, aveți în față al doilea rând de cocktailuri, iar el postează un selfie la bustul gol, cu mențiunea “Sesiune hardcore la sală, sper să mă mai pot ridica din pat mâine dimineață”. După o serie de chicoteli în grup, te simți curajoasă și pusă pe șotii, așa că decizi să-i dai o replică obraznică, de genul: “Ai nevoie de un masaj?”, urmată de emoticonul care face cu ochiul. Classic fail. Dacă ai chef să flirtezi, ar fi o idee mai bună să rămâi la Whatsapp.

Comments

comments