Elibereaza-te de probleme

By  | 

Indiferent dacă o problemă mare sau mică te determină să te gândești obsesiv la ea, panicându-te, dacă nu vei reuși să te detașezi, organismul tău va suferi foarte mult – unele cercetări arată că stresul poate duce la boli de inimă. Folosește aceste trucuri mentale de fiecare dată când te confrunți cu ceva ce nu-ți dă pace…

Cum îți afectează stresul organismul

…toată dimineața

Data viitoare când te afli prinsă ȋn capcana unui ambuteiaj ȋnfiorător și te stresezi că ȋntârzii la serviciu, pune-ți un elastic simplu (din acela, de bani) la ȋncheietură și trage de el. O fi ciudat, dar trucul funcționează – trăgând continuu de elastic, te vei relaxa și-ți vei da seama că ȋți faci griji degeaba.

… săptămâni la rând

OK, ai scris un e-mail ȋn care o făceai pe o tipă cu ou și oțet și, din greșeală, i l-ai trimis chiar ei. Imaginează-ți cum ai reacționa tu la primirea lui, dar și ce ai gândi după o zi, după 3 zile, după o săptămână, după o lună… Ai uita de el și nu ți-ar mai păsa, nu? Așa va face și ea, și ar fi cazul să treci și tu peste incident.

3 surse majore de stres

… luni de zile

Te-ai despărțit de fostul, care te-a ȋnșelat, dar ȋncă nu ți-a trecut. Scrie-i o scrisoare și spune tot ce simți. Nu o trimite, ci păstreaz-o undeva și recitește-o peste o săptămână, o lună, două luni – vei avea astfel un sistem de evaluare a sentimentelor tale. Vei vedea că vei trece peste această poveste.

Comments

comments