eLearning, un profesor virtual

By  | 

Cosmo definitie

Electronic Learning (eLearning) = sistem pedagogic… virtual, care foloseste tehnologia ca unealta de sprijin in procesul de invatare

Facultatea s-a terminat, ti-ai luat un job, ai un orar destul de strict si nu prea iti mai permite timpul sa mergi pe la cursuri sau meditatii pentru a invata ceea ce poate nu ai retinut asa cum trebuie in facultate (si acum iti trebuie) sau pentru a te pune la curent cu domenii care ti-au placut dintotdeauna, dar pe care nu ai avut inca ocazia sa le aprofundezi?

Fenomenul eLearning este cu atat mai seducator cu cat iti permite sa faci ceea ce mai sus am spus ca e practic imposibil. Chiuleai de la cursurile de contabilitate si acum trebuie sa te rogi de colegii de birou sa-ti arate totul? Ai vrut dintotdeauna sa stii mai multe despre fotografie, clasicii rusi sau marketing de criza (ca tot veni vorba)? Acum poti.

Ai nevoie doar de o conexiune la internet. De acasa, de la birou, sapte zile din sapte, respectand un program stabilit de tine, eLearning-ul este un instrument „suplimentar” pentru dezvoltarea personala si profesionala.

Nu trebuie decat sa te inscrii pe site-urile de specialitate (ti-am pregatit o lista), sa urmezi programul de formare in ritmul tau, in functie de timpul de care dispui si la sfarsit poti obtine si o iploma.

Avantajele instruirii online

Lectiile sunt ca niste filmulete frumos ambalate. Atunci cand sunt imbinate inspirat, sunetul, imaginea si miscarea te pot tine lipita de calculator pentru mai mult timp. Daca la scoala erai cu ochii pe ceas, parandu-ti-se ca orele au mii de minute, atunci cand esti acasa, cuibarita in fotoliul tau preferat si imbracata lejer, sunt mult mai multe sanse sa urmaresti indicatiile cu atentie si sa retii tot.

Ai un „profesor” doar pentru tine. Imi amintesc bine de profa de fizica din liceu, care avea un elev „preferat” si numai pe el il scotea la tabla. Noi, restul, motaiam prin banci sau ne faceam temele la alte materii. Aici situatia e alta. Toate informatiile te au pe tine ca unic receptor, asa ca nu poti pierde nimic. In plus, poti reveni asupra unor lectii pe care nu le-ai inteles.

E mai ieftin. Daca vei intra pe site-urile pe care ti le-am descris mai jos, vei vedea ca, spre deosebire de training-uri sau meditatii, sunt mult mai accesibile ca pret.

Tu esti sefa pe timpul pe care il aloci cursurilor. Iti individualizezi studiul in functie de cand te simti odihnita si pregatita sa asimilezi noi informatii. Unii dau mai mult randament in weekend, altii in primele ore ale diminetii, de aceea, in cazul training-urilor fixe vor exista intotdeauna persoane nemultumite.

Resurse eLearning

Motto-ul lor e: „Traieste cea mai captivanta experienta educationala!”.

Cursurile de afaceri ti-ar fi de mare folos in perioada asta, mai ales daca nu esti inca 100% convinsa de slujba si cariera pe care le ai.

Site-ul Institutului European de Cursuri prin Corespondenta

Aici gasesti cursuri de limbi straine (engleza, franceza, italiana, germana, spaniola), marketing, contabilitate, management financiar, resurse umane, informatica etc.

Daca ai niste hobby-uri mai trasnite, aici gasesti si cursuri de de tot felul. Inainte de a te inscrie, beneficiezi de o lectie demonstrativa gratuita, ca sa stii foarte bine in ce te bagi. In plus, beneficiezi si de un profesor personal, care te supravegheaza… de departe.

Permisul European de Conducere a Computerului (European Computer Driving Licence)

Este recunoscut la nivel european in peste 148 de tari. Stii si tu, viitorul este al computerelor, asa ca daca nu esti prea priceputa la manuirea lor si vrei sa faci ceva in privinta asta, ai nimerit foarte bine.

Ai aici cursuri specializate din toate domeniile posibile si imposibile: economic, socio-uman, IT, limbi straine etc. Ce mi-a facut mie cu ochiul: cursul de detectivi particulari (nu stii niciodata cand trebuie sa faci o investigatie), de scafandri si de gastronomie.

  • www.ilearncraft.org

Centru Trans-European de Creatie pentru Arte, Mestesuguri si Design

Daca te intereseaza pictura pe sticla, sculptura sau tesutul, inscrie-te aici.

Pe langa cursurile tipice, gasesti aici unele despre intelegerea populatiei extraterestre si despre terapia iertarii.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *