Sfaturi pentru a nu cheltui o avere pe cadourile de Crăciun

By  | 

Vrei să faci cadouri de Crăciun celor dragi, dar să rămâi și cu ceva bani în buzunar? Se poate, dacă ții cont de sfaturile COSMO.

Îți place să îți faci familia și prietenii fericiți, așa că an de an cumperi o mulțime de cadouri pentru fiecare. Scopul tău a fost atins: i-ai făcut, într-adevăr, foarte fericiți, dar apoi ai descoperit că nu mai ai cu ce să îți plătești facturile. Pentru a evita această situație neplăcută, ți-am pregătit câteva sfaturi care îți vor permite să rămâi cu ceva bani și pentru nevoie tale.

În primul rând, fă o listă cu toate persoanele cărora vrei să le faci un cadou. Uită-te bine peste nume, nu cumva ai putea renunța măcar la două persoane? De asemenea, părinților, de exemplu, le poți dărui un singur cadou mai măricel, dar pentru amândoi, decât două diferite.

Citește și: Cadouri potrivite pentru orice vârstă

Apoi, stabilește un buget. Scoate acei bani de pe card și ieși la cumpărături doar cu suma pe care ai decis că vrei să o cheltui și nimic în plus!

De asemenea, nu e obligatoriu să cumperi un cadou. De ce nu faci singură ceva? Cadourile handmade vor fi întotdeauna mai speciale din simplul motiv că sunt făcute de tine. Dacă nu ești prea mândră de talentul tău, dăruiește cadoul creat de tine + ceva mai ieftinel, dar care va fi apreciat, de exemplu o carte.

Verifică și cadourile pe care le-ai primit anii trecuți, dar care pentru tine sunt inutile. Nu este o rușine să le dai mai departe, mai ales cuiva care le-ar aprecia. Ai grijă doar să nu dăruiești cadoul chiar celui de la care l-ai primit. Și, bineînțeles, produsul respectiv trebuie să aibă ambalajul original, să fie sigilat, să fie în stare foarte bună etc, pentru ca persoana respectivă să nu își dea seama că primește ceva ce nu ți-a plăcut ție – s-ar putea simți jignit.

Citește și: Ce intenții are în funcție de cadourile pe care ți le face 

Aruncă un ochi și peste articolul nostru despre cadouri neinspirate pentru a afla ce să NU oferi de Crăciun.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *