Fata neagra a prieteniei

By  | 

Prietena sabotoare

Este acea prietena care, desi stie ca esti la cura de slabire, are grija ca de cate ori o vezi sa aiba la ea o cutie cu bomboane sau un baton de ciocolata, din care se infrupta cu nerusinare in fata ta.

  • Sfat de anihilare: Un sir de replici bine plasate este suficient: “Il stii pe Bogdan, nu? Vecinul meu dragut de deasupra… M-a intrebat ieri daca esti insarcinata. I se parea ca te-ai cam rotunjit… I-am zis ca e de la dulciurile pe care le infuleci toata ziua.”

Prietena invidioasa

Te critica non-stop si e mereu Gica-contra. Se lauda, te umileste si cauta sa-ti strice toate planurile. Mai rau, isi baga coada in toate relatiile tale. Iar cand ii reprosezi ceva, se apara – chiar lacrimand – spunand ca a facut totul pentru binele tau.

  • Sfat de anihilare: Daca nu merge cu vorba buna – sa nu se mai amestece in viata ta, pentru ca ai totul sub control – mai bine stai departe de ea. Si anunt-o ca urmeaza sa nu va mai intalniti asa des, din cauza lipsei de respect pe care o arata fata de viata ta personala.

Prietena exploatatoare

Ai ajutat-o sa treaca peste o mare problema si de-atunci iti pune in carca mai tot ce nu are chef sa faca.

  • Sfat de anihilare: Incearca sa te limitezi la a-i da sfaturi cum sa se descurce de una singura. Nu te mai arata mereu dispusa sa vorbesti tu in locul ei sau sa apelezi la relatiile tale pentru a-i rezolva problemele. Gandeste-te ca ajutand-o la nesfarsit ii faci rau, alimentand o dependenta bolnavicioasa de ajutorul tau.

Prietena competitiva

Pretinde ca stie ce-i mai bine pentru tine, face pe binevoitoarea si loveste cand ti-e lumea mai draga. Te barfeste, incearca sa te umileasca si cauta mereu sa te depaseasca.

  • “Prietenia inseamna un suflet in doua trupuri”
    Aristotel
  • Sfat de anihilare: Vezi partea buna a situatiei: competitia te stimuleaza sa fii tu cea mai buna, cea care are dreptate. Nu ca acesta ar trebui sa fie scopul tau in relatia cu cei din jur, dar modul cel mai bun de a anihila ofensiva unei astfel de persoane este sa lupti cu propriile ai arme.

Prietena dominanta

Se crede net superioara tie, vorbeste peste tine, iti critica deciziile si se face foc si para daca nu-i ceri parerea. Ea ar fi stiut sa te sfatuiasca mai bine…

  • Sfat de anihilare: Ignorarea este din nou cea mai buna solutie. Las-o sa termine cu reprosurile si propune-i o plimbare in parc sau sa mergeti impreuna la un film. In acest fel, ii arati ca nu esti dispusa sa te certi cu ea pentru deciziile pe care le-ai luat, dar si ca tii la ea – chiar asa dominanta cum este.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *