Cum iti prezinti noul iubit parintilor?

By  | 

Chiar trebuie să le faci cunoştinţă?

Asta este întrebarea la care tu trebuie să răspunzi clar şi răspicat ”Da”! Asta înseamnă că relaţia vostră este stabilă, aveţi planuri de viitor împreună şi vreţi să deveniţi şi mai apropiaţi. Faptul că îl prezinţi pe iubitul tău părinţilor nu înseamnă neapărat că vă pregătiţi pentru căsătorie, ci doar că iubitul tău este minunat şi vrei ca părinţii tăi să îl cunoască pe cel cu care îţi petreci majoritatea timpului şi care te face fericită.

Dacă ai îndoieli în ceea ce priveşte viitorul vostru împreună îţi recomandăm să eviţi, totuşi, acest moment.

Confortul ambelor părţi

Înainte de toate, trebuie să stabileşti care este cel mai plăcut loc în care întâlnirea poate avea loc. Dacă iubitul tău este de acord, puteţi merge acasă la părinţii tăi, sau încercaţi să găsiţi un loc neutru, cum ar fi un restaurant intim sau poate acasă la tine, dacă locuieşti separat de ai tăi.

Înainte de întâlnire, pregăteşte-i atât de părinţi cât şi pe partenerul tău. Povesteşte-le câte ceva despre ceilalţi, lucruri care crezi că i-ar putea interesa şi care pot constitui material de discuţie. Binenţeles, concentrează-te pe aspectele plăcute. În fiecare cuplu sau familie există neînţelegeri, dar nu trebuie să le dezvălui de la început.

Ce aştepţi de la această întâlnire?

Dacă speri ca şi iubitul tău să te prezinte părinţilor lui şi totuşi nu se mai întâmplă, ar fi mai bine să discuţi cu el. Poate că nu este în aceleaşi relaţii amiabile ca tine cu familia, poate că aceştia nu îşi doresc să te întâlnească încă, etc. Atitudinea părinţilor – că sunt ai tăi sau ai lui – nu trebuie să vă afecteze relaţia.

Poate că părinţii tăi nu sunt înnebuniţi după noul tău iubit, poate îl plac mai mult pe fostul sau poate că sunt mai conservatori şi nu îi aprobă pasiunile. Cert este că familia trebuie să aibă încredere în tine şi să îţi respecte alegerea. Chiar dacă relaţia voastră nu va avea un final fericit, tu ai nevoie de ei să te susţină, nu să îţi spună ”ţi-am spus eu!”.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *