3 lucruri pe care trebuie sa i le spui prietenei tale

By  | 

E prea dura in limbaj

Nu foloseste cuvinte "colorate" si nici nu ridica prea tare tonul, dar mereu are cate ceva de criticat (constructiv, ce-i drept) in ceea ce te priveste: ba ca te-ai incurcat cu un pierde-vara, ba ca ai dat multi bani pe o rochie etc. 

Admiti ca are dreptate in mai tot ceea ce spune, dar parca ce-i prea mult…. intristeaza,enerveaza si doare prea tare.

Explica-i cat mai calm ce te supara in atitudinea ei si o sa inteleaga. Spune-i: "Apreciez ca imi porti de grija, dar nu exagera. Ma supara de multe ori faptul ca ma tot critici".

E posesiva

Face fete-fete daca-i spui ca iesiti cu noua ta colega de birou la terasa sau in club si nascoceste bosmuflata tot felul de scuze ca sa evite intalnirea cu noua ta prietena.

Ba chiar obisnuieste sa mai arunce cate o rautate in ceea ce o priveste pe amica ta si asta te deranjeaza, dar nu stii cum sa abordezi problema astfel incat sa nu-i ranesti sentimentele.

Dezvaluie-i problema asa: "E bine sa stii ca nimeni nu o sa-ti ia locul in viata mea. Tu esti cea mai buna prietena si asa vei ramane, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa ne imprietenim cu oameni noi".

Problema banilor

Tu castigi mai mult, ea mult mai putin, si, pentru ca tii la ea, obisnuiesti de multe ori sa-i platesti consumatia. Din pacate, prietena ta si-a cam luat-o-n cap si a inceput sa aiba pretentia ca tu sa achiti tot timpul notele de plata cand iesiti undeva impreuna.

Pune problema astfel: "Draga mea, sa nu ma intelegi gresit… imi place sa te rasfat, dar trebuie sa faci ceva pentru tine, ca sa nu ajungi sa depinzi de cineva ca sa ai un confort financiar. Te pot ajuta sa mai cauti o colaborare, daca vrei".

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *