Dileme de cariera rezolvate

By  | 

Ȋți dăm rezolvări pentru unele dintre cele mai stânjenitore dileme de carieră.

Construiește-ți cariera ca un profesionist

E OK să ies la ȋntâlnire cu un coleg? Ce părere are de fapt un șef despre asta?

Nu merită să-ți complici viața cu o relație la birou decât dacă simți că ar putea ieși ceva serios din asta. Dacă așa credeți amândoi, aflați mai ȋntâi dacă există o politică anti-relații ȋn companie – multe au o asemenea regulă (scrisă sau nu). Ȋn al doilea rând, cel mai bine ar fi să ții relația cât mai departe de birou – te poți trezi că pentru o mică greșeală, una care ar fi trecut ȋn mod normal neobservată, ți se reproșează faptul că iubirea ȋți afectează judecata. În concluzie, nu bate toba la serviciu privind legătura voastră, dar nici nu-l respinge pe tip dacă-ți place.

Șeful obișnuiește să ne ia mici cadouri de Sărbători sau de Paște. Să-­i iau și eu, și dacă da, ce să cumpăr?

Ȋn general, nu se obișnuiește ca șeful să ia cadouri angajaților, dar dacă la voi “se poartă”, alege ceva simbolic: cafeaua care-i place, o ceașcă frumoasă de ceai și o cutiuță de ceai, prăjiturele sau ceva vesel sau util de pus pe birou.

Cum să-i spun șefului că a făcut sau e pe cale să facă o greșeală? 

Folosește următoarea strategie: ȋncearcă să­-i explici că s-a comis o greșeală și vino cu soluții, dar nu ȋncerca să-i subliniezi faptul că e vina lui. De exemplu, dacă a uitat de data predării unui proiect și ȋn ultima zi stă liniștit, ca și cum nimic urgent nu trebuie făcut, du-te la el și spune-i: „Ai puțin timp să recapitulăm informațiile de bază din proiect? Ȋmi e frică să nu-mi fi scăpat ceva, și cum azi ȋl predăm și nu mai am vreme să-l revizuiesc, m­-am gândit că poate e mai bine să apelez la tine pentru a-l verifica”.

Comments

comments