Dictionar urban: Singlismul, persecutarea celor fara pereche

By  | 

COSMO definitie

Singlism = Fenomen social care presupune persecutarea persoanelor necasatorite sau fara o relatie stabila.

Daca esti singura, esti nefericita, stresata, arati rau… . Nu te vei transforma intr-o femeie frumoasa si stralucitoare decat atunci cand o „sa descalece” Fat-Frumos in viata ta. Te-am facut sa zambesti?

Din pacate, aceasta afirmatie a prins radacini in societatea noastra si s-a transformat pe nesimtite intr-un pretext care sa legitimeze criticile, sicanele si chiar jignirile aruncate cu gramada in carca celor care nu au avut norocul sa-si gaseasca (deocamdata) o jumatate.

Singlismul, pentru ca asa se numeste fenomenul social de „stigmatizare” a celibatarilor, nu a reusit sa fie invins nici macar de Epoca Vitezei cu toate salturile ei tehnologice.

Obsesiile pentru verighete, rochii de mireasa, iubirea perfecta si „familia de reclama” sunt ancorate in mentalitatea societatii moderne la fel de puternic ca in „inapoiatul” secol al XIX-lea.

Singlimsm? Adica?!

Ooo, dar stii prea bine cum se manifesta. In acele afirmatii, cica inofensive, ale fetelor care nu au alta treaba decat sa-ti planga la „crucea singuratatii”, in sfaturile de viata ale tipei cu inel pe deget si zambet fericit de insarcinata sau in criticile constructive ale prietenului care-ti spune ca, undeva in Univers, exista si Barbatul Tau.

Singlismul actioneaza subtil si prin cumul – fiecare cuvant aruncat in spatele tau, al fetei single, se alatura altora si, la un moment dat, fara sa-ti dai seama, ele se transforma in obsesie si disperare. Disperarea de a avea pe cineva alaturi…

Si, din pacate, asta e calea catre o viata goala, pentru ca niciun barbat nu suporta o tipa cu „fixuri”.

Care-i solutia? Sa faci in asa fel incat sa ajungi la ziua in care sa nu ai nevoie de nimeni ca sa fii fericita…

Relaxeaza-te!

„Cea mai mare greseala pe care o fac femeile in general e sa creada ca trebuie sa-l gaseasca pe Acela pentru a fi fericite”, spune Bella DePaulo, doctor in psihologie si creatoarea termenului de singlism.

Asta li se baga in cap de cand sunt mici tuturor fetelor si li se aminteste de fiecare data cand incearca sa-si construiasca o relatie solida cu… propria persoana.

Daca vei reusi sa te iubesti cu toate defectele, micile snobisme, marile scapari si „superbele gafe”, atunci viata ca-n basme se va derula de la sine.

Deci, ce ai de facut? Ia COSMO si citeste in fiecare zi cate un articol de la rubrica Tu cu Tine. Toate te incurajeaza sa fii tu si sa nu urmezi retetele altora.

Uita de reguli

Barbatilor le plac roscatele focoase, dar si brunetele cu atitudine. Blondele sunt so yesterday! Chiar crezi chestiile astea?

Uita prostiile care circula pe net, nu te mai intreba ce vor barbatii de la o femeie, ci doar ce vrei tu de la tine. Daca te simti in largul tau cu propria persoana, nu-ti va rezista niciun tip.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *