Dictionar urban: Scandimania

By  | 

Recunoscuti pentru ca sunt ridicol de placuti privirii (Freja Beha Erichsen si Iselin Steiro, zeitele nordice ale podiumurilor, da, la voi ma refer), scandinavii castiga reputatie si in ceea ce priveste street style-ul.

Blogul norvengiencei Hanneli Mustaparta (www.hanneli.com) este unul din cele mai vizitate, in vreme ce suedeza Elin Kling (www.stylebykling.nowmanifest.com) are deja contracte de moda gratie activitatii ei de bloggerita.

In plus, tot talentatii blonzi ai Europei au dat lumii brandurile cult de jeansi Acne si Cheap Monday, precum si pe cel de bijuterii Pandora (disponibile si in Romania).

Pe front muzical, Lykke Li, Robyn, Mando Diao si Fever Ray sunt nume cu greutate inclusiv in afara Europei, cu milioane de albume vandute si critici dintre cele mai pozitive.

Si nu doar s-au impus printre nenumaratii alti artisti, ci au creat un nou stil de muzica… profund, nordic si, mai presus de toate, original.

Nici in domeniul designului de mobilier scandinavii nu se lasa mai prejos. Mastodontul Ikea detine in continuare suprematia cand vine vorba de mobilier accesibil maselor.

COSMO definitie: Scandimania = Atractia fata de tot ce inseamna cultura nordicilor, de la muzica, pana la moda, design si cinema.

In plus, sa nu crezi ca meniul scandinavian se rezuma la faimosii hotdogi, heringi marinati si chiftelute. Nici vorba! René Redzepi, geniul culinar din spatele restaurantului Noma, din Copenhaga (castigator pentru al doilea an la rand al titulaturii de cel mai bun restaurant de pe mapamond), te poate face sa salivezi si cu o frunza de salata.

In plus, tot de la ei avem si reteta de vin fiert (glögg), condimentat cu zahar, scortisoara, cuisoare si portocale, care ne face fiecare zi de iarna mai frumoasa si mai vesela!

Suedia este de asemenea tara natala a lui Alexander Skarsgard, actorul sexy din serialul „True Blood”, si ne-a dat-o si pe Noomi Rapace, focoasa bruneta cu trasaturi masculine. Dupa ce a jucat in versiunea originala a filmului „The Girl with the Dragon Tattoo”, talentul ei a fost apreciat, iar acum e cap de afis al celui mai recent Sherlock Holmes.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *