Dictionar urban: Idealexie

By  | 

Ai teluri bine stabilite, doar ca timpul trece si nu te simti tot mai aproape de a le atinge. Autoarea britanica Karen Brady este om de afaceri si speaker motivational, iar in cartea „Playing to Win” te sfatuieste cum sa te eficientizezi profesional, explicand importanta cruciala a cuvantului „acum”.

COSMO a facut propriul research si iti da sfaturi pentru dezvoltarea personala.

Teluri vs. vise

Obisnuieste-te sa iti vezi telurile impartite in doua categorii: cele pe termen scurt si cele pe termen lung.

Apoi, identifica-ti visele si nu le confunda cu… telurile. Autor american de carti de literatura motivationala, Zig Zigler spune in cartea sa, „Goals”, ca doar telurile pot fi realiste, nu si visele – acestea din urma sunt nepalpabile, „alunecoase”, pe cand telurile sunt obiective concrete, pe care le poti obtine efectiv.

Telurile sunt focusate si targetate, pe cand visele sunt generalizate, dar ele nu se anuleaza reciproc.

Nu mai astepta si fii directa

Karen Brady sustine ca exista trei principii de care sa tii cont pentru a nu pierde din vedere ceea ce doresti sa dobandesti:

COSMO definitie – Idealexie: incapacitatea de a-ti atinge adevaratele idealuri din cauza rutinei cotidiene.

  • Nu astepta clipa perfecta. Actioneaza, prioritizeaza-te, intreprinde acum ceva concret pentru a ajunge unde-ti doresti!
  • Nu astepta sa fii aprobata. Ia gandeste-te: ce parere iti faci despre acele persoane care mereu tin cont de ce zic cei din jurul lor si au nevoie permanent de confirmari inainte de a infaptui ceva? Intotdeauna vor fi opinii in contradictoriu cu ale tale, deci, asteptand sa ajungi la un numitor comun cu altii, bati pasul pe loc.
  • Nu astepta sa devii… perfecta. Sa te perfectionezi in jobul pe care-l practici nu e rau, dar asta nu inseamna ca esti obligata sa ramai blocata intr-un post, doar pentru ca nu ai fi pregatita sa urci profesional. A evolua inseamna chiar sa faci urmatorul pas, sa inveti sa devii mai buna in ceea ce faci, mai repede decat ai stapani pasii in teorie.

„Acum”e noul „da”

Jurnalistul si producatorul Danny Wallace te provoca acum sase ani sa spui da cat mai des, in cartea sa, „Yes Man” (ecranizata mai apoi cu Jim Carrey in rolul principal). O buna lectie de viata pe care autorul insusi a deprins-o de la cineva si care merita preluata. Pentru a ramane focusata pe ce ti-ai propus, asuma-ti si adopta termenul de „acum”. Incepe acum demersurile pentru a ajunge unde-ti doresti si nu te mai lasa angrenata in valtoarea negarii si a rutinei.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *