Dezvolta-ti inteligenta sociala

By  | 

Vorbind cu cei din jur într-o manieră prietenoasă te poate ajuta să gândești mai eficient și să rezolvi problemele cu o mai mare ușurință.

Făcându-ți constant noi prieteni, nu-ți ajuți doar statutul social, ci și creierul. Un studiu făcut de un grup de cercetători de la Universitatea Michigan dovedește negru pe alb că interacționând pozitiv cu persoanele din jurul tău, fie căvrei cu adevărat să ți-i faci prieteni sau nu, te poți alege cu beneficii mentale. Conversațiile competitive în ceea ce privește tonul și contextul nu au, în schimb, nici un beneficiu cognitiv.

Ce tip de inteligenta te caracterizeaza?

Pentru studiu, cercetătorii, conduși de Oscar Ybarra, au examinat impactul unor episoade succinte de contact social asupra unei componente cheie a activității mentale – funcția executivă. Aceasta ține de memorie, auto-monitorizare și abilitatea de a suprima distragerile, fie ele interne sau externe – toate esențiale în ceea ce privește îmbunătățirea capacității noastre de a rezolva probleme.

Rezultatul: după nu mai mult de zece minute de pălăvrăgeală lejeră (participanții au fost instruiți să încerce doar să afle mai multe unul despre celălalt), aceștia au rezolvat task-urile cognitive cu mult mai multăușurință decît cei care s-au implicat în discuții în contradictoriu. ”Credem că boost-ul de performanță se datorează faptului că interacțiunea socială pozitivă provoacă oamenii să încerce să privească lucrurile din perspectiva celorlalți, ceea ce nu face decât să-i îmbogățească din punct de vedere cognitiv”, spune Ybarra, autorul studiului. Acum înțelegi de ce femeile găsesc de obicei mai repede soluția la probleme practice? Orele alea petrecute la telefon cu prietenele își arată în sfârșit valoarea! Mai jos găsești câteva trucuri care te ajută să extragi toate beneficiile posibile din interacțiunile cu cei din jur.

Cum sa fii un party star

•Inteligența socială este la fel de importantă ca inteligența generală, așa că nu-ți neglija prietenii. Ai mai multă nevoie de ei decât crezi!

•Înaintea unei prezentări importante sau a unui test, întoarce-te către colegul/a de lângă tine și angajează-l într-o discuție generală, despre orice. Îți vei calma nervii și soluțiile îți vor veni în minte mult mai repede.

•Nu-ți amintești cine a scris nu știu ce roman pe care l-ai citit în adolescență? Ia-ți iubitul deoparte și provoacă-l la o discuție pe tema… lecturilor! Aflând mai multe despre evoluția lui beletristică și împărtășind detalii din a ta, îți ”lucrezi” memoria și nu va mai dura mult până ce detaliul buclucaș se va concretiza în mintea ta.

•Dacă te-ai ciondănit cu mama la telefon, după ce ai pus receptorul în furcă, nu te apuca să-ți faci ”temele” pentru a doua zi. Sinapsele cognitive sunt blocate din cauza discuției în contradictoriu și riști să uiți chestii importante.

Comments

comments