Detectiv din dragoste

By  | 

Eşti geloasă şi nu mai ştii ce metode să testezi pentru a-ţi spiona iubitul? Ai noroc că tehnologia din secolul XXI e de partea ta, dar e frumos ce faci?

Câte-un strop de gelozie sălăşluieşte în fiecare dintre noi, însă variază de la persoană la persoană doar momentul în care ea poate lua… proporţii cu potenţial distructiv. Neîncrederea în propria persoană sau bănuielile asupra (lipsei) fidelităţii partenerului pot constitui foarte bine declicul isteriei şi… să te ţii atunci scandal! Totuşi, îţi trebuie şi dovezi pentru a-ţi incrimina partenerul şi aşa te-ai trezit că te înscrii la cursuri on-line de… detectivi particulari sau că te interesezi din ce în ce mai mult de mijloace pentru a-i invada intimitatea – nimic nu este de ignorat şi altfel cum să afli absolut tot ce-i trece prin cap? Şi având în vedere că termenul de confidenţialitate ţi-e cam străin în perioada asta – recunoaşte! – şi nu te sinchiseşti de însemnătatea lui, apelezi la practici care exploatează tot mai mult nevoia de comunicare prin medii web – programe de mesagerie, e-mail, internet mobil etc. Eşti cu ochii pe iubitul tău, dar fii atentă până unde eşti dispusă să mergi – consecinţele se pot întoarce asupra ta ca un bumerang turbat. În plus, aminteşte-ţi că ce ţie nu-ţi place, altuia nu face…

Cum reactionezi la crizele lui de gelozie

Cadoul-surpriză

Atunci când eşti în căutare după un cadou pentru partenerul tău, la ce te gândeşti prima oară? Ţii neapărat să-i placă lui la nebunie sau mai degrabă te-ai îndrepta după ceva care mai mult… te-ar ajuta pe tine? Concret, parcă îţi cam faci de „lucru” pe la magazinele de gadgeturi şi chestionezi angajaţii cu privire la funcţiile diverselor oferte. De exemplu, parcă ţi-ai „bucura” jumătatea cu un telefon dotat cu GPS. E o invenţie ingenioasă şi extrem de utilă, desigur. Dar mintea ta lucrează mai departe şi te gândeşti că ai putea să-i aduci câteva îmbunătăţiri şi să-ţi pui „ţinta” sub urmărire. În traducere, ai fi în stare să apelezi la nişte specialişti şi să „activezi” telefonului nişte extra-funcţii ascunse în spatele programelor stas ale sale, care pot înregistra convorbiri telefonice sau imagini care pot fi trimise ulterior la o adresă de e-mail… a ta. Ok, dacă tocmai ai exclamat entuziastă la faptul că ideile tale rezonează perfect cu ale noastre, linişteşte-te. Exemplul pe care-l etalam era unul de tipul <aşa nu>. E destul de ciudat atunci când pur şi simplu îi „scanezi” telefonul mobil în căutare de indicii, urme, poze dubioase sau mesaje incriminatorii. Dacă obişnuieşti să-i controlezi telefonul regulat sau măcar îţi trece prin cap s-o faci, ceva e „putred” cu siguranţă. Pe de-o parte, este posibil ca iubitul să-ţi dea motive pentru ca tu să-l bănuieşti de infidelitate şi cealaltă variantă ar fi susţinută de insecuritatea şi neîncrederea pe care o nutreşti faţă de propria persoană. Indiferent de versiune, relaţia nu este una sănătoasă, ci găunoasă. Confruntă-ţi jumătatea şi daţi cărţile pe faţă – punerea lui sub lupă nu e o soluţie.

Tu si… haremul lui

Hackeriţa indiscretă

Admite sincer: de câte ori ţi-a trecut prin cap să intri prin „efracţie” în e-mail-ul „inculpatului”? A, chiar ai făcut câteva încercări să-i spargi parola? Într-adevăr, prea greu nu pare a fi – bărbaţii nu născocesc cuvinte complicate pentru a-şi proteja căsuţele poştale electronice de ochii… tăi indiscreţi. Probabil primele încercări ar trebui să reprezinte numele echipei favorite de fotbal, luna şi anul naşterii sale sau porecla de pe teren a fotbalistului pe care-l idolatrizează. Dacă nu-ţi merge aşa, la cea mai simplă căutare pe Google dai peste tot felul de programe uşor de downloadat şi care sunt „lăudate” pentru eficacitatea cu care dibuiesc parole de messenger. Mai mult, există programe – pentru care dacă-ţi baţi capul puţin sigur faci rost – care odată ajunse în calculatorul „victimei”, prin intermediul unui fişier trimis sau a unei melodii descărcate, fac ravagii. Concret, odată accesate, acestea îţi înregistrează şi îţi trimit toate informaţiile care te-ar putea interesa. Deci da, dacă vrei să-ţi supui iubitul unei monitorizări virtuale, metode există. Cu toate acestea, cheia este tocmai să nu cazi în patima lor. Odată ce recurgi la astfel de planuri pentru a-ţi garanta tacit supremaţia asupra partenerului, e clar că şansele de supravieţuire a relaţiei voastre nu sunt probabil prea „roz”.

Decodeaza-i reteaua de socializare

Comments

comments