Demarca-te intr-o lumina pozitiva

By  | 

E important să faci impresie… însă nu cu orice chip. Iată greșelile curente pe care ai face bine să le eviți.

Când să nu te implici într-o conversaţie

Lângă tine, doi oameni discută pe voci joase o problemă – nu contează dacă e o chestiune personală sau una legată de serviciu – dar tu eşti sigură că ştii răspunsul la problema lor. Abţine-te să îi întrerupi, doar pentru că îi poţi auzi. Ei nu ţi-au cerut ajutorul şi există o şansă mare să devină irascibili din cauză că le-ai întrerupt conversaţia privată.

Reproduceri infidele

Am avut o asistentă care copia toate ţinutele pe care le purtam. Şi-a cumpărat acelaşi ceas pe care îl aveam eu, îşi făcea părul întocmai ca mine şi chiar îşi luase o pereche identică de adidaşi ca ai mei. Mă enerva atât de rău! Da, e ok să preiei din stilul vestimentar abordat de şefa ta (dacă ea îmbracă deux pièce-uri, nu purta jeanşi), pentru a demonstra că pricepi trendul de la birou şi că te integrezi în echipă. Dar rămâi sinceră cu tine însăţi – nu multiplica la indigo persoana nimănui!

Fa impresie la sedinta!

Fără exteriorizări exagerate la muncă

E un lucru minunat să îţi placă ceea ce faci şi să îndeplineşti task-urile cu exuberanţă. Dar lasă munca şi atitudinea pozitivă să facă impresie, şi nu te comporta ciudat. Râzi la glume, dar nu atât de zgomotos, încât lumea să întoarcă după tine capul. Nu şuşoti – ceilalţi ar putea crede că vorbeşti despre ei. Şi nu vorbi prea tare, astfel încât să-ţi distragi colegii de birou. Nu eşti sigură? Întreabă-i deschis dacă îi deranjezi.

Lauda de sine…

Desigur că poţi să ridici mâna atunci când vrei să adaugi ceva într-o şedinţă, de exemplu. Dar opreşte-te, dacă simţi nevoia să îţi confirmi imaginea, de fiecare dată. Când şeful intră în birou luni dimineaţă, afirmând, retoric: „Sper că toată lumea a avut un week-end grozav!“, tu doar zâmbeşte sincer şi dă afirmativ din cap. Nu te lansa într-o tiradă despre cât de tare a fost să ocupi loc în primul rând la concertul Jack White, despre aplicaţiile „tari“ pe care le are noul iPhone 6 sau despre noua ta amică din lumea vedetelor. Lumea nu va fi impresionată, ci pur şi simplu deranjată. 

Fa-ti vocea auzita

Obsedată de următoarea mişcare?

Când discuţi cu managerul tău, încearcă să nu vorbeşti excesiv pe marginea scopurilor pe care ţi le-ai stabilit în compania respectivă şi nici ce poziţie vânezi eventual. Prin asta, îţi „desfiinţezi“ practic jobul actual. Când lucram pentru televiziunea CBS, preşedintele companiei mi-a spus că era atât de încântat să audă cât de mult îmi plăcea ceea ce făceam, încât şi-a dorit să vadă cum mă descurc avansând în carieră, deoarece puneam pasiune şi munceam cu elan.

Cu ce probleme te confrunti daca esti vesnic in intarziere

Scuze, ai întârziat?

Cu toţi suntem ocupaţi, dar nu te mândri cu starea epuizată cu orice ocazie. Organizează-ţi agenda, astfel încât să ajungi la orice întâlnire cu trei minute înainte. Am învăţat asta cu ani în urmă, la un prânz cu unele dintre cele mai importante şi influente femei din Manhattan. A apărut o eroare în programul meu, iar eu mi-am făcut apariţia la mijlocul întâlnirii, ceea ce m-a făcut să încremenesc de ruşine că am blocat ziua acestor femei atât de ocupate. Niciodată nu am repetat acea greşeală.

Comments

comments